Μια lunch time θεραπεία για την τριχόπτωση!

Μια lunch time θεραπεία για την τριχόπτωση!

Γίνεται στο διάλειμμα της δουλειάς και υπόσχεται ακόμα πιο πυκνά μαλλιά και φρύδια.

Το έχουμε πάθει οι περισσότερες. Από την λαμπερή celebrity Κρίστεν Στιούαρτ που εμφανίστηκε με εμφανή αραίωση σε κάποιο event μέχρι την κοπέλα της διπλανής πόρτας που ταλαιπωρείται από τριχόπτωση. Περίπου 2 στις 10 γυναίκες έχουν ένα τέτοιο πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Σε μια μικρή μερίδα η τριχόπτωση οφείλεται στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία που είναι κυρίως κληρονομική. Άλλοτε η τριχόπτωση είναι προσωρινή και εμφανίζεται λόγω στρες, κακής διατροφής, ορμονικών αλλαγών (π.χ. μετά τον τοκετό), θυρεοειδοπάθειας κ.ά. Οι νέες θεραπείες προσφέρουν λύσεις αναίμακτα και ανώδυνα.

Η πιο υποσχόμενη μη επεμβατική θεραπεία της τριχόπτωσης που δίνει θεαματικά αποτελέσματα είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα και σε κάποιο διάλειμμα από τη δουλειά αφού διαρκεί κατά μέσο όρο 40', ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. «Αρχικά κάνουμε αιμοληψία και στην συνέχεια απομονώνουμε τα αιμοπετάλια του αίματος» εξηγεί η δερματολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine. Συνολικά η αιμοληψία και ο διαχωρισμός των αιμοπεταλίων διαρκούν 15'. Ακολούθως η γιατρός λαμβάνει το ενεργοποιημένο πλάσμα και το εγχέει ενέσιμα με μια πολύ λεπτή βελόνα ή με τη βοήθεια ενός ρόλερ στο τριχωτό της κεφαλής, υπό τοπική αναισθησία. Η διαδικασία είναι ανώδυνη.

Όπως προσθέτει η δερματολόγος τα αιμοπετάλια επιμηκύνουν τη φάση ανάπτυξης της τρίχας (αναγενής) και διεγείρουν την φύτρωση τριχοθυλακίων. Συνδυαστικά με την αυτόλογη μεσοθεραπεία η δρ Τσιατούρα συνήθως προτείνει εφαρμογή λοσιόν ή αφρού μινοξιδίλης καθημερινά, ενώ κάποιες φορές βοηθά και η χρήση laser χαμηλής συχνότητας (LLLT). Η διαδικασία επαναλαμβάνεται περίπου ανά 1-1,5 μήνα τον πρώτο χρόνο και στην συνέχεια μπορεί να γίνεται 1 φορά κάθε έτος.

drtsiatoura 13294

δρ Αμαλία Τσιατούρα - δερματολόγος

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και στα φρύδια, εφόσον είναι αδυνατισμένα, χαρίζοντας φυσικό αποτέλεσμα.
Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr