Oud Palao της Diptyque: Μια συνάντηση Ανατολής και Δύσης

Βιβή Αγγελάκη
Oud Palao της Diptyque: Μια συνάντηση Ανατολής και Δύσης

Ένα άρωμα που θα σας συναρπάσει...

Αν ψάχνετε για ένα άρωμα που μπορεί να σας μεταφέρει -τουλάχιστον αρωματικά από τα βάθη της Ασίας μέχρι και τη Δύση- τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το νέο αρωματικό δημιούργημα, Oud Palao της Diptyque.

Πιο θρυλικό από το λιβάνι, σπανιότερο από το σαφράν, πιο ακριβό από το κεχριμπάρι. Το Oud είναι το βαρύ, χρυσαφένιο ρετσίνι που αναπτύσσεται στο ασιατικό δέντρο Aquilaria με σκοπό να το προστατέψει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Όσο το κυκλώνει για να το προφυλάξει, τόσο αναδύει την υπνωτική του μυρωδιά. Ένα αρκετά ξυλώδες, με δερμάτινα τελειώματα, έντονο χαρακτήρα και μυστηριώδη ζωντάνια άρωμα.

NzO3 uMOKptux7hEDNJpQC3SlRSnIXvxt-1UPpaDOKURufNpkmVR9Zd3dmE9E8lYGGSXs- 9WmOhQCuhbNNNjo b5d9c


Ο οίκος Diptyque επέλεξε το oud από τα δάση του Βόρειου Λάος, ως μια από τις πιο ποιοτικές αρωματικές ποικιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη ποικιλία ονομάζεται Palao και χρειάζεται 6 χρόνια μέχρι να μπορέσει να προσφέρει το πολύτιμο oud του στα χέρια των αρωματοποιών. Η Diptyque το συλλέγει με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβεται τον κύκλο της φύσης και τις παραδόσεις της Ανατολής.

PFR3sm4wjFlKkEAuoQ2T- rUw0ABVdp5AcEraOTAuRw 679f6


Το Oud Palao υμνεί την ποικιλομορφία: Εκφράζει μια ενδιαφέρουσα μίξη συστατικών που διαφέρουν μεν μεταξύ τους, αλλά ισορροπούν μοναδικά. Κάθε έντονη νότα βρίσκει μια άλλη, λιγότερο ισχυρή, λιγότερο αναγνωρίσιμη για να ισορροπήσει με την ένταση της πρώτης.

qHQYki mRtv684MFWq-zOE1T7x79zHZSjRWCHPNUG wdl14e7 beGiF52XH3R2C5nHBwhiXIgi6 L9guZefq0o - Copy 6f59d


Ένα παιχνίδι εναρμόνισης ενσαρκώνεται όσο η αρωματική υπεροχή των δασών της Ασίας ενώνεται με το τριαντάφυλλο Βουλγαρίας, τη βανίλια Μαδαγασκάρης, το σανδαλόξυλο της Σρι Λάνκα, το πατσουλί Ινδονησίας, το ινδικό cypriol, τα ισπανικά λουλούδια και το λιβάνι Σομαλίας. Μια συνάντηση Ανατολής και Δύσης γεννάει ένα οσφρητικό μυστήριο, ένα ισχυρό αντικείμενο εθισμού εμποτισμένο με πολυτέλεια και πρωτόγνωρη ένταση. Ένα ταξίδι. Μια αρωματική μελωδία.


To Oud Palao εισχωρεί σε ένα μπουκάλι που τιμάει την αισθητική συνέχεια του οίκου, ντύνεται όμως με μια ατμόσφαιρα που μαρτυράει την διαφορετικότητα του αρώματος. Ένα γράφημα γεμάτο αντιθέσεις, ανατολίτικα μοτίβα συνδυασμένα με σύγχρονες απεικονήσεις, αρμονία και χάος, αρχέτυπα αποτυπωμένα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις για να συνοδεύσουν αυτό που κρύβεται πίσω από το γυαλί του αρώματος.