6 πολύ πρακτικά tips για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ των ματιών σου όλο το βράδυ!

Βιβή Αγγελάκη
6 πολύ πρακτικά tips για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ των ματιών σου όλο το βράδυ!

Πολύτιμα tips για το αποψινό μακιγιάζ σου

Δεν είναι παρά μόνο μερικές ώρες που έχεις φύγει από το σπίτι κι όμως το μακιγιάζ των ματιών σου είναι ανύπαρκτο ή απλά έχει αρχίσει να «καταστρέφεται». Γιατί; Τι είναι αυτό που κάνεις λάθος;


Δες τα παρκάτω 6 πολύ απλά αλλά πρακτικά tips για να μένει αναλλοίωτο για πολλές ώρες!


#1. Η σωστή αρχή
Ξεκίνησε να κάνεις το μακιγιάζ των ματιών σου (όπως και του προσώπου σου) πάντα σε καθαρή επιδερμίδα . Φρόντισε να μην υπάρχουν υπολείμματα από προηγούμενο μακιγιάζ ή λιπαρότητα στην περιοχή. Γι αυτό το λόγο, κάνε καλό καθαρισμό (ακόμη κι αν το προηγούμενο βράδυ ξεβάφτηκες) και φυσικά πρόσεξε οι κρέμες- προϊόντα να μην αφήνουν λιπαρή την επιδερμίδα σου.


#2.Το μεγάλο μυστικό της βάσης
Μπορεί να το θεωρούσες περιττό βήμα αλλά το primer είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά και θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα και μεγάλη διάρκεια στο μακιγιάζ των ματιών σου, μιας και δημιουργεί την τέλεια βάση για το μακιγιάζ. Άπλωσέ το στο κινητό βλέφαρο, περίμενε 1-2 λεπτά και μετά βάλε τις σκιές. Κι αν δεν έχεις primer, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το concealer και να περάσεις από πάνω ταμποναριστά μία ματ σκιά για παρόμοιο αποτέλεσμα.

chanel backstage cruise ce6e5

#3. Η ιδανική σύνθεση
Προτίμησε αδιάβροχα ή μεγάλης διάρκειας καλλυντικά. Αυτό ισχύει τόσο για τη μάσκαρά σου, όσο και για το μολύβι που θα χρησιμοποιήσεις για να τονίσεις τα μάτια σου.

giphy 3 2bfd6

#4. Η πρέπουσα «σειρά»
Πρώτα βάλε το αγαπημένο σου μολύβι ματιών (αν θέλεις να αποφύγεις τις «σκληρές» γραμμές, αντί για μαύρο χρησιμοποίησε ένα γκρι ή ακόμη καλύτερα ένα καφέ), έπειτα γύρισε τις βλεφαρίδες σου με το ψαλιδάκι και τέλος πέρασε τη μάσκαρα. Μπορείς να επαναλάβεις για να «ενισχύσεις» το χρώμα και την ένταση.

#5. Η ώρα της σκιάς
Σε αυτό το σημείο δημιούργησε μία βάση στα μάτια σου περνώντας αρχικά μία στρώση από την αγαπημένη σου κρεμώδη σκιά, πάνω στην οποία αργότερα θα «κολλήσει» η σκιά σε σκόνη που θα χρησιμοποιήσεις. Γι αυτό το λόγο, μπορείς να επιλέξεις είτε μία κρεμώδη σκιά πολύ κοντά στη φυσική σου απόχρωση είτε στην απόχρωση της σκιάς σε σκόνη που θα χρησιμοποιήσεις.

giphy 2 c7a83


#6. Για το τέλος
Ένα «ελαφρύ» πέρασμα με μία διάφανη πούδρα σε όλο το πρόσωπο είναι αυτό που μπορεί να χαρίσει την πολυπόθητη διάρκεια στο μακιγιάζ σου, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να «φιξάρει» τις μικρές ατέλειες.