4 τρόποι για κίνηση... ματ!

4 τρόποι για κίνηση... ματ!

Δείτε πώς μπορείτε να εξουδετερώσετε στη στιγμή την ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπό σας

Αν έχετε επιδερμίδα με τάση λιπαρότητας ή μικτή, εκτός από την καθημερινή φροντίδα της με τα κατάλληλα προϊόντα που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος, χρειάζεστε και κάποια tricks της στιγμής για να την εξουδετερώσετε.


1. Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας πριν το μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μια oil free λοσιόν πριν το μακιγιάζ, η οποία προετοιμάζει το πρόσωπο και δίνει ματ αποτέλεσμα που διαρκεί για πολλές ώρες.

2. Απλώστε πούδρα με ένα πινέλο. Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε ελάχιστη ποσότητα προϊόντος, τόση όση χρειάζεται για να δημιουργήσετε έναν καμβά χωρίς λιπαρότητα- ενώ χρησιμοποιώντας σφουγγαράκι, συχνά η ποσότητα είναι περισσότερη, δεν απλώνεται ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα δεν κολακεύει.

3. Πού απλώνουμε την πούδρα: Οι ειδικοί προτείνουν μόνο στην ζώνη Τ, δηλαδή στο μέτωπο, κατά μήκος της μύτης και γύρω από τα ρουθούνια και στο πηγούνι. Έτσι το πρόσωπο θα δείχνει ματ αλλά και φρέσκο, όχι "πνιγμένο" στην πούδρα, η οποία είναι προτιμότερο να είναι διάφανη.

4. Κατά τη διάρκεια της ημέρας: Είναι αναπόφευκτο να βρεθείτε αντιμέτωπη με τη γυαλάδα μέσα στη μέρα, και σίγουρα το να απλώσετε άλλη μια στρώση πούδρας είναι η πιο λάθος κίνηση που θα μπορούσατε να κάνετε. Έχετε πάντα μαζί σας τα ειδικά χαρτάκια κατά της λιπαρότητας και ταμπονάρετε τα σημεία που γυαλίζουν- τα χαρτάκια αυτά περιέχουν μικρομόρια διάφανης πούδρας που απορροφούν σαν σφουγγάρι τη λιπαρότητα και δίνουν άμεσα ματ όψη.



Διαβάστε ακόμα:

Φτιάξτε μόνες σας: φυσικό καθαριστικό προσώπου

Tips για τέλειο γατίσιο βλέμμα

Αντιγράψτε το look: τα απαλά waves της Sarah Jessica Parker