Tα 5 λάθη του botox

Tα 5 λάθη του botox

H ομάδα των καλύτερων πλαστικών χειρουργών των Κέντρων Ιατρικής Κοσμετολογίας Medi Cosmetic, μας συμβουλεύει.

Πόσες φορές έχουμε δει στα περιοδικά γυναίκες με φανερά τα αντιαισθητικά αποτελέσματα του botox; Πολλές φορές μάλιστα αυτές οι φωτογραφίες, αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να δοκιμάσουμε το botox, φοβούμενες μήπως αποκτήσουμε εκείνο το "παγωμένο" βλέμμα...

Στο μυαλό της κάθε γυναίκας, πριν αποφασίσει να κάνει botox και βλέποντας αυτές τις τρομακτικές φωτογραφίες, γεννιέται ένα λογικό δίλλημα: Ο γιατρός έκανε λάθος ή η γυναίκα είχε υπερβολικές απαιτήσεις;

Λάθος πρώτο: Η κακή επιλογή
Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες και όλοι ψάχνουμε την πιο οικονομική λύση, αλλά όταν πρόκειται για μία θεραπεία που θα κάνουμε στο πρόσωπό μας, θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Έρευνες δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που είχαν ανεπιθύμητα αποτελέσματα από το botox, ήταν επειδή το έκαναν σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής και όχι σε ένα εξειδικευμένο Ιατρικό Κέντρο Κοσμετολογίας. Επίσης, πολλές γυναίκες αγόρασαν το υλικό και το έκαναν μόνες τους στο σπίτι, έχοντας τρομακτικά αποτελέσματα! Άρα, εάν επιλέξετε ένα εξειδικευμένο κέντρο, όπου η χρήση του botox γίνεται αποκλειστικά από ιατρούς, δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι.

Λάθος δεύτερο: Η υπερβολή
Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό κριτήριο αισθητικής. Αρκετές γυναίκες λοιπόν, ζητούν από τον ιατρό τους να εγχύσει υπερβολικές ποσότητες βουτουλινικής τοξίνης (botox), ώστε να μην συσπάται σχεδόν κανένας μυς του προσώπου. Άρα, το "παγωμένο" βλέμμα είναι θέμα προσωπικής τους αισθητικής και όχι του ιατρού! Καλό είναι λοιπόν να ακούσετε τη συμβουλή του ιατρού που έχετε επιλέξει, για να έχετε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, που θα δείχνει το πρόσωπό σας λαμπερό και ανανεωμένο, χωρίς να καταλαβαίνουν όλοι ότι έχετε κάνει botox.

Λάθος τρίτο: Η συχνότητα
Και πάλι αρκετές γυναίκες, παρακινημένες από το γεγονός ότι δεν θέλουν να εμφανιστεί ποτέ καμία ρυτίδα στο πρόσωπό τους, πραγματοποιούν ενέσεις botox περισσότερες φορές από 2-3 /χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουν ένα πρόσωπο υπερβολικά "στατικό". Να θυμάστε ότι είναι προτιμότερο να κάνετε μικρές αλλαγές κάθε φορά, να διορθώνετε και να βελτιώνετε ώστε να έχετε φυσικό αποτέλεσμα.

Λάθος τέταρτο: Η ηλικία
Αρκετές γυναίκες πιστεύουν ότι το botox απευθύνεται σε πολύ μεγάλες γυναίκες. Η πράξη δείχνει το αντίθετο! Εάν ξεκινήσετε το botox από μικρότερη ηλικία (30-35 χρονών), κάνοντας μικρές διορθωτικές επεμβάσεις, τότε το πρόσωπό σας θα είναι πολύ καλύτερα διατηρημένο μεγαλώνοντας.

Λάθος πέμπτο: Τα φρύδια
Πολλές φορές καταλαβαίνουμε το εάν μία γυναίκα έχει κάνει botox από τα φρύδια της, που έχουν σχηματίσει ένα έντονο Γ (γάμμα). Και εδώ υπάρχει λύση, καθώς με 1-2 μικρές ενέσεις στο επάνω μέρος των φρυδιών, επανέρχονται και πάλι στο φυσιολογικό τους σχήμα.

Κέντρα Ιατρικής Κοσμετολογίας Medi Cosmetic
Κηφισιά: 210 6232400
Σύνταγμα: 210 3232722
Πατησίων: 210 8833800
www.medicosmetic.gr