Είστε πιο όμορφη από όσο νομίζετε!

Είστε πιο όμορφη από όσο νομίζετε!

Θα το αντιληφθείτε μόλις δείτε το video της υπέροχης καμπάνιας "Σκίτσα Αληθινής Ομορφιάς του Dove, που έκανε αίσθηση

Ο τρόπος με τον οποίο εμείς οι γυναίκες βλέπουμε τον εαυτό μας και τον περιγράφουμε είναι εντελώς διαφορετικός από τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Παγκοσμίως, πάνω από το 54% του γυναικείου πληθυσμού συμφωνούν ότι όταν πρόκειται για την εμφάνισή τους, οι ίδιες είναι οι αυστηρότεροι κριτές της ομορφιάς τους.

Το Dove, που θέλει να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι ανασφάλειας, διεξήγαγε για τον παραπάνω λόγο ένα συναρπαστικό κοινωνικό πείραμα. Μέσα από την ταινία μικρού μήκους «Σκίτσα Αληθινής Ομορφιάς», το Dove διερευνά πώς οι γυναίκες βλέπουν τη δική τους ομορφιά, σε αντίθεση με αυτό που βλέπουν οι γύρω τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις ενθαρρύνει να επανεκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον εαυτό τους, γιατί τότε θα είναι πιο ευτυχισμένες.

Στο short film, ο Gil Zamora, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και εγκληματολόγος εκπαιδευμένος στο FBI, δημιουργεί σύνθετα σκίτσα εφτά γυναικών που είναι κρυμμένες πίσω από μια κουρτίνα, χρησιμοποιώντας τις αυτο-περιγραφές τους ως βάση των σχεδίων του. Πριν από τη συνάντησή τους με τον Gil Zamora, ζητήθηκε σε κάθε μία από τις γυναίκες να περάσουν ένα σύντομο χρονικό διάστημα με μία άγνωστη γυναίκα, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο. Ο Zamora ξεκίνησε το πείραμα σχεδιάζοντας τα σκίτσα των 7 γυναικών βασισμένος σε στοιχεία που του έδωσαν οι περιγραφές των ξένων που έμειναν μαζί τους. Τα περισσότερα σκίτσα που σχεδιάστηκαν από αυτή την οπτική γωνία έδειχναν μία πιο όμορφη, χαρούμενη, και συχνά, πιο σωστή εικόνα των γυναικών, γεγονός που αποδεικνύει πως όταν πρόκειται για την εμφάνισή τους, η μεγαλύτερη πίεση που νιώθουν οι γυναίκες είναι αυτή που οι ίδιες βάζουν στον εαυτό τους!


«Όταν μου ζητήθηκε να συμμετέχω στην ταινία του Dove, ποτέ δε φαντάστηκα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα σκίτσα,» δήλωσε ο Gil Zamora. «Αυτό που μου έχει μείνει είναι οι συναισθηματικές αντιδράσεις των γυναικών, όταν είδαν τα σύνθετα σκίτσα κρεμασμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Νομίζω ότι πολλές από αυτές τις γενναίες γυναίκες συνειδητοποίησαν ότι είχαν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη του εαυτού τους, η οποία είχε επηρεάσει αρνητικά σε σημαντικό βαθμό, διάφορους τομείς της ζωής τους».

«Πραγματοποιήσαμε αυτό το κοινωνικό πείραμα και δημιουργήσαμε μια ταινία έτσι ώστε να εδραιώσουμε τη δέσμευσή μας στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γυναικών», δήλωσε η Νάντια Παπαχριστοπούλου για το Dove. «Ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουμε τις γυναίκες, έτσι ώστε να επανεξετάσουν την ομορφιά τους και να συνειδητοποιήσουν τον τρόπο που τις βλέπουν οι άλλοι».

Δείτε το πραγματικά εμπνευσμένο short film και κοιταχτείτε στον καθρέφτη: ναι, είστε όμορφη!