Τι σας αρέσει λιγότερο στο σώμα σας;

Τι σας αρέσει λιγότερο στο σώμα σας;

Και ποιο πιστεύετε πως είναι το πιο όμορφο σημείο πάνω σας;

Πάω στοίχημα πως στην πρώτη ερώτηση απαντήσετε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ενώ για την δεύτερη χρειαστήκατε περισσότερο χρόνο να το σκεφτείτε!

Όχι, δεν έχω μαντικές ικανότητες απλά πρώτον, το ίδιο έπαθα και εγώ όταν έκανα στον εαυτό μου αυτές τις ερωτήσεις και δεύτερον, είδα το video με την παγκόσμια έρευνα του Dove και συνειδητοποίησα ότι συμβαίνει σε όλες μας!

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, περισσότερες από 672 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, δεν αξιοποιούν την ομορφιά τους γιατί είναι ο χειρότερος κριτής της.

Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως αισθάνεται πίεση στο να είναι όμορφη (59 %), με το 32% να παραδέχεται πως η μεγαλύτερη πηγή πίεσης για την ομορφιά είναι αυτή που οι ίδιες ασκούν στον εαυτό τους, και είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πηγή πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας , των φίλων και της οικογένειας και των μέσων ενημέρωσης .

΄Όμως η έρευνα έχει και ένα παράδοξο: ενώ το 80% των γυναικών βλέπουν την ομορφιά στους άλλους και παραδέχονται ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι το πανέμορφο, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη δική τους ομορφιά! Επιπλέον, το 72% λέει πως οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που διαθέτουν, παρόλα αυτά οι μισές λένε πως δεν το κάνουν, ακόμη και αν συμφωνούν πως έχουν την προοπτική να δείχνουν πιο όμορφες.

Το όραμα του Dove είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχος, να μας ενθαρρύνει να αναπτύξουμε μια θετική σχέση με την ομορφιά, να ανέβει η αυτοεκτίμησή μας και να συνειδητοποιήσουμε την πλήρη δυναμική μας. Και σίγουρα αυτό το video είναι μια καλή αρχή για να δουλέψουμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, κορίτσια!