4 «όπλα» για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια!

4 «όπλα» για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια!

Και τα έχετε ήδη στο σπίτι σας

Ναι, η κοσμετολογία κάνει θαύματα στο πρόβλημα που ονομάζεται "σπυράκια" αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιο ξεπεταχτεί ξαφνικά στο πρόσωπό σας και με άγριες διαθέσεις;

Για να μην σας αιφνιδιάσει ποτέ ο εχθρός δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τον αντιμετωπίσετε άμεσα, με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι:

1. Ασπιρίνη. Είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση του προβλήμτος, γιατί περιέχει σαλυκιλικό οξύ. Ετοιμάστε μία μάσκα, λιώνοντας 5 ασπιρίνες στο γουδί με ελάχιστο νερό, μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι, ανακατέψτε και απλώστε τη μάσκα τοπικά αφήνοντάς τη για 15 λεπτά. Αν είστε αλλεργική στην ασπιρίνη, μην το δοκιμάσετε.

2. Γάλα. Αναμείξτε 1 1/2 κούπες μαύρη ζάχαρη με 3 κουταλιές γάλα και 1 κουταλιά μέλι. Κάντε απολέπιση με το μείγμα, όπου το γάλα κρατάει ενυδατωμένη την επιδερμίδα ενώ το λακτικό οξύ κάνει απαλή απολέπιση και απελευθερώνει τους πόρους από το σμήγμα.

3. Βρώμη. Εχει φυσικές απολεπιστικές και καταπραυντικές ιδιότητες, επισης βοηθάει στον καθαρισμό του δέρματος. Βάλτε 3/4 κούπας βρώμη σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τη με μια κούπα νερό. Αφήστε τη να κρυώσει και απλώστε τη ως μάσκα για 10 λεπτά.

4. Οδοντόκρεμα. Η συνταγή της γιαγιάς κάνει θαύματα, χάρη στα ενεργά συστατικά που περιέχει. Χρησιμοποιείται μόνο τοπικά στα σπυράκια και αποφεύγετε τις λευκαντικές οδοντόκρεμες ή κατά της πλάκας, γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.