Υπήρξε πράγματι η Miss Dior;

Υπήρξε πράγματι η Miss Dior;

Ναι, και ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του Christian Dior! 

Με αφορμή την έκθεση "Esprit Dior: Miss Dior" που ανοίγει σήμερα στο Le Grand Palais στο Παρίσι, η Fashion Telegraph ετοίμασε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το ποια ήταν η Miss Dior.

Η Catherine Dior, λοιπόν, ήταν η αδελφή του διάσημου designer, η οποία έγινε το πρόσωπο πίσω από το θρυλικό άρωμα, σε μια στιγμή που δεν το είχε υποψιαστεί!

Το 1947, καθώς το άρωμα του Christian Dior ήταν έτοιμο και ο σχεδιαστής μαζί με την μούσα του, Mitzah Bricard, έψαχναν να του βρουν όνομα, η Catherine μπήκε στο δωμάτιο απροειδοποίητα. "Α, να και η Miss Dior!" είπε η Mitzah Bricard. "Miss Dior: έτσι θα λέγεται το άρωμά μου!" είπε ο Christian Dior και έτσι ξεκινάει η ιστορία του πιο διάσημου ελιξίριου του οίκου.

Για την ιστορία, η Catherine ήταν μια πολύ δυναμική γυναίκα, με έντονη πολιτική δράση, για την οποία τιμήθηκε με κάμποσα μετάλλια και απέραντη αγάπη για τα λουλούδια, με τα οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά.

Στην φωτό του post βλέπετε την διαφημιστική καμπάνια του Miss Dior (κλεισμένο σε έναν κρυστάλλικο αμφορέα Baccarat), το 1950.