Η Κόκκινη Τούφα ενάντια στο AIDS!

Η Κόκκινη Τούφα ενάντια στο AIDS!

Μια παγκόσμια πρωτοβουλία της L'Oreal Professionnel και των συνεργατών της

Εδώ και περίπου 12 χρόνια, η L'Oréal Professionnel έχει εγκαινιάσει παγκοσμίως το πρόγραμμα Kοινωνικής Eυαισθησίας «Hairdressers Against AIDS» ("Kομμωτές Eνάντια στο AIDS") σε συνεργασία με την Unesco. Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στην ενημέρωση και τη διαπαιδαγώγηση του κοινού γύρω από την μάστιγα του ιού, καθώς η γνώση που όλοι έχουμε γύρω από το θέμα είναι συνήθως ελλιπής.

Οι κομμωτές-συνεργάτες της L'Oréal Professionnel ανά τον κόσμο γίνονται το δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης: εκπαιδεύονται με ειδικό ενημερωτικό kit από το τμήμα Εκπαίδευσης της L'Oréal Professionnel για να μεταφέρουν το πολύ σημαντικό μήνυμα πως το AIDS που σκοτώνει κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια ανθρώπους, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πρόληψη και την σωστή ενημέρωση. Ο ρόλος των κομμωτών στη μεταφορά αυτού του μηνύματος είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς οι πελάτες-καταναλωτές εμπιστεύονται απόλυτα τον κομμωτή τους, του ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται μαζί του κάποια μυστικά τους.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η L'Oréal Professionnel έχει ήδη εκπαιδεύσει 400.000 κομμωτές σε 35 χώρες. Φέτος, η Κόκκινη Τούφα έρχεται και στη στη χώρα μας: την 1η Δεκεμβρίου 2013, «Παγκόσμια Ημέρα του Αids», ξεκινάει καμπάνια στο Facebook page της L'Oréal Professionnel και στο διαδίκτυο με το μήνυμα: «AIDS. Αλήθειες και ψέματα. Ενημερώσου!».


Στόχος είναι η ενημέρωση των κομμωτών και η επαγρύπνηση του Ελληνικού κοινού και κυρίως των νεαρών ηλικιακών ομάδων για την πρόληψη που σώζει ζωές.