Anastasia Achilleos: Η αγαπημένη facialist των stars στο Queen.gr!

Anastasia Achilleos: Η αγαπημένη facialist των stars στο Queen.gr!

Ήρθε στην Ελλάδα ως πρέσβειρα της Olay και μάθαμε όλα τα μυστικά για τέλεια επιδερμίδα! 

Παρακολουθώ την Anastasia Achilleos εδώ και χρόνια, είναι ανάμεσα στις πιο αγαπημένες facialists του Hollywood, είναι επίσης η top facialist της Olay και όμως κρατάει ένα σεμνό προφίλ, εστιασμένο στην ουσία της δουλειάς της: την ομορφιά, με μια ολιστική προσέγγιση .

Η Anastasia ήρθε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα, με αφορμή το λανσάρισμα της νέας κρέμας Olay Regenerist CC Cream (και μια ενέργεια-έκπληξη με το Queen.gr), και είχα την χαρά να την γνωρίσω, να συζητήσουμε και να μου αποκαλύψει πολύτιμα μυστικά για νεανική, λαμπερή επιδερμίδα!

Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε νεανική την επιδερμίδα μας;

«Καταρχην, καθώς βγαίνουμε από το καλοκαίρι, υπάρχουν αλλαγές που έχουν γίνει στην επιδερμίδα μας και πρέπει να διορθώσουμε. Έχουμε κάποιες βλάβες από τον ήλιο, είμαστε περισσότερο αφυδατωμένες και έχουμε ίσως και κάποιες πιο συγκεκριμένες ανάγκες, που είναι διαφορετικές στην κάθε γυναίκα, όπως για παράδειγμα η ακμή που μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή της διατροφής από τις σαλάτες και τα φρούτα του καλοκαιριού σε πιο βαριές τροφές, πλούσιες σε υδατάνθρακες και περισσότερη ζάχαρη - η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση που βρίσκεται η επιδερμίδα μας.

Για παράδειγμα, η ζάχαρη προκαλεί γήρανση στην επιδερμίδα γιατί λύνει τους δεσμούς του κολλαγόνου και δημιουργεί χημικές αντιδράσεις στο σώμα που με τη σειρά τους προκαλούν κοκκινίλες και σπυράκια στην περιοχή γύρω από το στόμα ή στη γνάθο, κάτω από το πηγούνι. Το αλκοόλ επίσης, είναι γεμάτο σάκχαρα, οπότε αν πίνετε κάθε βράδυ ένα-δυο ποτήρια κρασί, καθώς μεταβολίζεται στο στομάχι δημιουργούνται τέτοιες ουσίες που είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν σπυράκια.

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στον καιρό που επηρεάζουν την κατάσταση της επιδερμίδας μας αλλά και οι συνήθειές μας- υπάρχει η "καλοκαιρινή" ζωή μας και η "χειμωνιάτικη" ζωή μας... Όταν λοιπόν, εξετάζετε την κατάσταση της επιδερμίδας σας, θα πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπόψιν και το lifestyle σας. Επιπλέον, στην Ελλάδα πολλές γυναίκες δεν φοράνε SPF το καλοκαίρι, και ακόμα περισσότερο το χειμώνα. Το ξέρεις πως το φως που αυτή τη στιγμή είναι αναμμένο δίπλα μας εκπέμπει μια αόρατη ακτινοβολία που γερνάει το δέρμα μας; Υπάρχουν γυναίκες που δουλεύουν σε γραφείο και σκέφτονται, δεν χρειάζομαι τον δείκτη προστασίας γιατί είμαι μέσα, αλλά κάνουν λάθος! Οι ελεύθερες ρίζες "έρχονται" από τον κλιματισμό, από το φως που εκπέμπει η οθόνη του υπολογιστή σας και του τηλεφώνου σας - το SPF σημαίνει πως έχω προστασία από όλο το φάσμα της ακτινοβολίας UV, όχι μόνο από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οπότε αυτό που θα συμβούλευα είναι να βρείτε οπωσδήποτε μία κρέμα που να κάνει περισσότερα από ένα πράγματα για την επιδερμίδα σας, όπως η νέα Olay Regenerist CC Cream, που έχει δείκτη προστασίας, έχει φον ντε τεν και συστατικά που αλλάζουν την επιδερμίδα, από μέρα σε μέρα, όλο το χρόνο.

Το Α για τέλεια επιδερμίδα...

«Είναι ο καθαρισμός! Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι πως στην πραγματικότητα δεν καθαρίζουν σωστά το πρόσωπό τους. Κι όμως, ο καθαρισμός είναι το ίδιο σημαντικός με τα επόμενα βήματα φροντίδας. Αν δεν γίνεται σωστά ρισκάρετε να καταστρέψετε το pH του δέρματός σας, που είναι ο φραγμός υγρασίας της επιδερμίδας σας και οταν αυτός καταστραφεί, τότε θα αρχίσετε να γερνάτε πιο γρήγορα!

Για παράδειγμα: έχετε ένα σπυράκι και αμέσως επιλέγετε ένα καθαριστικό για δέρματα με ακμή- λάθος! Δεν χρειάζεστε αυτό! Ή έχετε λιπαρή επιδερμίδα και κάνετε απολέπιση κάθε βράδυ με αυτό το νέο σούπερ καθαριστικό με γλυκολικό οξύ, γιατί νιώθετε τόσο φρέσκια μετά.. Λάθος! Είναι too much, είναι πολύ επιθετικό! Και έτσι οι κρέμες σας, πριν καν αρχίσουν να ενυδατώνουν το δέρμα ή να καταπολεμούν τις ρυτίδες, θα πρέπει πρώτα να αποκαταστήσουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο λάθος καθαρισμός.»

anastasiame1

Εγώ με την Anastasia Achilleos, μετά από το συγκλονιστικό facial που μου πρόσφερε, μια μοναδική εμπειρία Ομορφιάς- δεν είναι τυχαίο πως την λατρεύουν οι διασημοι!

Η ιεροτελεστία του σωστού καθαρισμού

«Όταν απλώνετε το καθαριστικό σας, κάντε μασάζ για ένα λεπτό, πάνω από τα χείλη, στα μάτια σας, κάντε απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο ώστε να ενεργοποιήσετε την λέμφο, να διώξετε την ένταση. Στη συνέχεια, γεμίστε το νιπτήρα σας με χλιαρό νερό, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, πάρτε ένα μαλακό ύφασμα, μια φανέλα, όπως έκανε η γιαγιά μου, βουτήξτε το στο νερό, στύψτε το και φέρτε το κοντά στο πρόσωπό σας ώστε να το καλύψει. Πάρτε βαθιές ανάσες και μετά, με απαλές κινήσεις απομακρύνετε το καθαριστικό. Το ύφασμα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που είναι έτοιμα να πέσουν από την επιφάνεια της επιδερμίδας, το πρόσωπο θα γίνει πιο λαμπερό καθώς η θερμοκρασία της πετσέτας ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση που είναι τροφή για την επιδερμίδα εκ των έσω. Κι έτσι, έχετε δημιουργήσει λοιπόν μια τέλεια βάση για να απλώσετε στη συνέχεια την κρέμα ή το έλαιο φροντίδας.»

Ποτέ ξανά ταλαιπωρημένη επιδερμίδα το χειμώνα!

«Το χειμώνα μου αρέσει να αναμειγνύω την κρέμα μου με έλαια, κάνω ένα κοκτέιλ και απλώνω μια παχιά στρώση σε όλο το πρόσωπο, γύρω από τα χείλη και τα μάτια μου, και μετά κάνω αργό, απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί και το αφήνω. Προσωπικά λατρεύω τα έλαια για το πρόσωπο αν και οι περισσότερες γυναίκες τα φοβούνται. Όμως η επιδερμίδα μας έχει έλαια από φυσικού της, οπότε τα χρειαζόμαστε! Εξάλλου, έλαιο με έλαιο αναμειγνύονται, είναι συμβατά, οπότε αν έχετε ευαίσθητη, ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, χρειάζεστε κάτι που να την ανακουφίσει, να την αγκαλιάζει σαν ένα απαλό πάπλωμα. Λατρεύω το έλαιο argan, το έλαιο τριαντάφυλλου, υπάρχει ένα υπέροχο brand, η ila, που κάνει μοναδικά έλαια, τόσο αγνά που σχεδόν τα αισθάνεσαι να πάλλονται, και αυτό γιατί σέβονται απόλυτα την φυσική πρώτη ύλη τους.

Και τέλος: μάσκα προσώπου. Μην τη φοράτε μόνο τη νύχτα. Αν μια παγωμένη μέρα έχετε να βγείτε από το σπίτι, απλώστε μια στρώση μάσκας και συνεχίστε με το makeup. Αν έχετε αφυδατωμένη επιδερμίδα, δεν θα νιώσετε καθόλου οτι την φοράτε. Και μη φοβάστε να κάνετε layering στα προϊόντα φροντίδας. Ειναι καλό να το κάνετε, ειδικά το χειμώνα και το καλοκαίρι, οποτε το δέρμα δεν προλαβαίνει να επιδιορθώσει από μονο του τις φθορές που ειναι πολλές. Με το layering στην πραγματικότητα βοηθάτε την επιδερμίδα σας! Αν δεν το κάνετε, αν δεν της προσφέρετε κάθε μέρα όσα χρειάζεται, η αφυδάτωση θα σας οδηγήσει σε ρυτίδες μικρές στην αρχή αλλά που σταδιακά θα γίνονται πιο βαθιές και μόνιμες.»