Επιλέξτε το σωστό foundation για το πρόσωπό σας και αποκτήστε λάμψη στο λεπτό!

Επιλέξτε το σωστό foundation για το πρόσωπό σας και αποκτήστε λάμψη στο λεπτό!

Mousse, Liquid, Powder – ποια υφή και ποιο χρώμα είναι κατάλληλο για να σας χαρίσει ομoιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα;

Η σωστή υφή
Ανάλογα με το αν θέλετε να καλύψετε κάπια προβλήματα της επιδερμίδας σας, να δώσετε ένα βελούδινο εφέ ή να λάμψει το πρόσωπό σας φυσικά, πρέπει να διαλέξετε και μια διαφορετική υφή:
Liquid Foundation:Το πιο δημοφιλές είδος των Foundation. Χαρίζει ένα τέλειο και φυσικό μακιγιάζ λόγω της ελαφριάς κάλυψης και είναι κατάλληλο για σχεδόν όλες τις επιδερμίδες. Ανάλογα την εταιρία διατήθενται για κανονικά, ξήρα, λιπαρά και μικτά δέρματα.
Cream Foundation: Έχει μια κάλη κάλυψη που καλύπτει επίσης αρκετά καλά ελαφριές δυσχρωμίες. Λόγω του υψηλού ποσοστού θρεπτικών συστατικών καταλλήλο για ξηρό δέρμα.
Compact Foundation: Αυτό είναι ένα στερεό κρεμώδες Foundation με μεγάλη κάλυψη που καλύπτει πολύ καλά και δυσχρωμίες. Προσφέρεται συνήθως σε πιο λιπαρή υφή. Γι'αυτό δεν συνιστάται για λιπαρό δέρμα όμως για κανονικό και ξηρό δέρμα.
Stick Foundation: Είναι ένα Cream Foundation και Concealer σ' ένα. Κατάλληλο για κανονικό και ξηρό δέρμα. Προσφέρει περισσότερη κάλυψη και εφαρμόζεται γρήγορα.
Mousse Foundation: Το Mousse Foundation έχει μία ελαφριά κρεμώδη σύσταση σαν σαντιγή. Καλύπτει αρκετά καλά και είναι ιδανικό για δέρμα με ακμή και για ώριμες γυναίκες, διότι δεν μπαίνει στους πόρους ή στις λεπτές ρυτίδες και έχει ματ αποτέλεσμα.
Compact Powder Foundation (Cake Makeup): Το Foundation αυτό αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για όσες θέλουν γρήγορα ένα ελαφρή και ματ αποτέλεσμα. Συνήθως διατήθετε και ως Refill και είναι κατάλληλο για κάθε τύπου δέρματος – με εξαίρεση το ξηρό δέρμα.
Tinted Moisturizer: Διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις. Είναι μία μίξη από θρεπτική κρέμα και Foundation με μια πολύ ελαφριά κάλυψη. Δίνει στο δέρμα μια βελούδινη και όμορφη υφή, το ενυδατώνει και το προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες. Πολύ καλό για το καλοκαίρι.

Η σωστή απόχρωση
Επιλέξτε πάντα την απόχρωση που αντιστοιχεί στον τόνο του δέρματός σας. Διαφορετικά η επιδερμίδα φαίνεται χλωμή ή της λείπει η λάμψη. Εάν ανήκετε στους θερμούς τύπους, διαλέξτε τις κιτρινωπές αποχρώσεις και οι ψυχροί τύποι τις ροζ.

Tips
- Εφαρμόστε την βάση πάντα σ' ένα κάλα καθαρισμένο πρόσωπο και αφού έχετε βάλει μια ενυδατική κρέμα
- Φαίνεστε χλωμή και θέλετε να δείξετε πιο φρέσκια; Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκούρο χρώμα. Καλύτερα τοποθετήστε επιλεκτικά Bronzing Powder μετά τη βάση.
- Απλώστε τη βάση πάντα καλά προς το λαιμό. Σε αντίθετη περίπτωση, το μακιγιάζ μοιάζει με μάσκα.
- Το καλύτερο είναι, να είστε άβαφη για την αγορά του Foundation. Στο βαμμένο πρόσωπο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε η απόχρωση ούτε το ακριβές χρώμα.
- Δοκιμάστε τα χρώματα πριν την αγορά. Εάν το κατάστημα δεν διαθέτει φυσικό φως, βγείτε έξω. Μόνο έτσι θα βρείτε το σωστό χρώμα.

Διαβάστε ακόμη:

«Ανάποδα» ombre χείλη: 4 tips για τέλειο look!