10 tips για τέλεια επιδερμίδα!

10 tips για τέλεια επιδερμίδα!

Από τo it girl του Hollywood, Lauren Conrad

Είναι tv persona, συγγραφέας, fashion designer και πολλά ακόμα: η Lauren Conrad ως guest editor στο site Refinery29 μοιράστηκε τα δικά της 10 μυστικά για τέλεια επιδερμίδα. Για ρίξτε μια ματιά!

1. Αποφύγετε τα καλαμάκια

Το σούφρωμα που κάνουν τα χείλη όταν πίνετε με καλαμάκι δημιουργεί λεπτές γραμμές που με την πάροδο του χρόνου, και καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της, γίνονται ρυτίδες.

2. Κοιμηθείτε σωστά (και καλά)

Υπάρχει σωστός τρόπος όσον αφορά στην στάση που παίρνουμε στον ύπνο. Το ιδανικό είναι να κοιμάστε ανάσκελα- αυτό συστήνει και η Αμερικανική Ένωση Δερματολόγων. Και φροντίστε ώστε το κεφάλι σας να είναι σχετικά πιο ψηλά, για να διευκολύνεται η μικροκυκλοφορία.

3. Μην ξεχνάτε το SPF

Κλισέ, αλλά χρειάζεται επανάληψη. Ο δείκτης προστασίας είναι απολύτων απαραίτητος αν θέλετε να προστατέψετε την απαλότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας.

4. Ναι στην ενυδάτωση

Από τις πιο βασικές καθημερινές κινήσεις που κρατάει το πρόσωπο απαλό, ελαστικό και νεανικό (εξίσου απαραίτητη και για το σώμα).

5. Καθαρισμός πριν τον ύπνο

Πάντα να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο. Όσο κουρασμένη και αν είστε, να θυμάστε πως κάθε φορά που κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, αφαιρείτε πόντους από την ομορφιά σας.

6. Φοράτε γυαλιά ηλίου

Δεν είναι απλά fashion item αλλά προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών από την ηλιακή ακτινοβολία. Και μάλιστα, όσο πιο μεγάλο το μέγεθός τους, τόσο το καλύτερο.

7. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και εντάξτε στην καθημερινότητά σας μια πολυβιταμίνη ώστε να είστε σίγουρες πως ο οργανισμός σας λειτουργεί με τα σωστά καύσιμα.

8. Προσέχετε τι τρώτε

Επίσης κλισέ, όμως ισχύει: είμαστε ό,τι τρώμε. Επομένως, φροντίστε να τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα κάθε μέρα- συμβάλλουν σημαντικά στην ομορφιά και την ευεξία σας.

9. Πίνετε νερό

Οκτώ ποτήρια την ημέρα- μην το ξεχνάτε!

10. Χαμογελάτε!

Το στρες "γράφει" στο πρόσωπό σας γιαυτό, πάρτε βαθιές ανάσες, εκπνεύστε, χαμογελάστε και δείτε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που προκύπτουν, όσο πιο θετικά μπορείτε!