Πότε θα σταματήσεις; 7 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Πότε θα σταματήσεις; 7 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Απέκτησε και εσύ μαλλιά γεμάτα λάμψη και υγεία

1. Λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά. Σίγουρα τα φρεσκολουμένα μαλλιά είναι πιο λαμπερά, αλλά το καθημερινό λούσιμο αφήνει τα μαλλιά ξηρά, αφού απομακρύνει το φυσικό τους λάδι. Κράτησε την ισορροπία, λούζοντας τα κάθε δύο μέρες με διαφορετικό σαμπουάν.

2. Τα στεγνώνεις με το πιστολάκι στην υψηλότερη θερμοκρασία. Η έντονη θερμότητα φριζάρει τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε τη μεσαία σκάλα ακόμα και αν κάνεις περισσότερη ώρα να τα στεγνώσεις.

3. Χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα βρεγμένα. Μπορείς να αρχίσεις να τα ξεμπλέκεις με την βούρτσα σου μόνο όταν έχουν στεγνώσει κατά 80%. Το να τα χτενίζεις πριν είναι χάσιμο ενέργειας και κάνουν πιο εύκολα ψαλίδα.

4. Χρησιμοποιείς σπρέι και σίδερο ισιώματος. Ξέρεις αυτόν τον ήχο που κάνει το μαλλί σου όταν ισιώνεις μια τούφα; Ναι, είναι ο ήχος της τρίχας που καίγεται! Ο συνδυασμός του αλκόολ που περιέχουν τα hairspray με την θερμότητα είναι καταστροφικός για τα μαλλιά. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

5. Το παρακάνεις με την ενυδάτωση. Είναι απαραίτητο να δίνεις στα μαλλιά σου την ενυδάτωση που χρειάζονται με τα σωστά προϊόντα, αλλά το να βάζεις μεγάλες ποσότητες καλλυντικών δείχνει τα μαλλιά κουρασμένα και λιπαρά. Άπλωσε μικρές ποσότητες όταν κάνεις μπάνιο, εστιάζοντας στα σημεία που έχουν καταστραφεί περισσότερο.

6. Βάφεις όλα τα μαλλιά σου απλά για να καλύψεις τη ρίζα. Δεν χρειάζεται να περνάς τη βαφή σε όλα τα μαλλιά αν είσαι ικανοποιημένη με το χρώμα και απλά θες να καλύψεις τη ρίζα.

7. Δεν περιποιείσαι τη φράντζα σου. Δεν χρειάζεται να κόβεις τη φράντζα σου όποτε κόβεις και τα υπόλοιπα μαλλιά. Οι ειδικοί συστήνουν τριμάρισμα στη φράντζα κάθε τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

10 tips για τέλεια επιδερμίδα!