Βαρεθήκατε τα μακριά μαλλιά; Ανακαλύψτε το καρέ που ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο

Βαρεθήκατε τα μακριά μαλλιά; Ανακαλύψτε το καρέ που ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο

Kαλοκαίρι έρχεται! Mη διστάσετε να τολμήσετε ένα πιο κοντό look

Το γαλλικό καρέ
Είναι ίσως το πιο διαχρονικό και ταιριάζει σε γυναίκες με ωραία χαρακτηριστικά στο πρόσωπο. Κόψτε το μέχρι και το ύψος των αυτιών, για να μοιάζει σαν να αγκαλιάζει το πρόσωπο. Μη φοβηθείτε να το προτείνετε και σε πολύ νεαρές γυναίκες. Η αυστηρή του γραμμή μπορεί να προτιμάται κυρίως από μεγαλύτερες ηλικίες αλλά όλο και περισσότερες κοπέλες το τολμούν. Για να το κάνετε πιο νεανικό μπορείτε να κόψετε και μακριές αφέλειες, ώστε να κρύβετε το τυχόν μεγάλο κούτελο. Δίνει πολύ σοφιστικέ αέρα στη γυναίκα και παράλληλα θα της λύσει τα χέρια γιατί θα μπορεί να το φτιάχνει πολύ εύκολα και γρήγορα. Ταιριάζει σε γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο και με λεπτά χαρακτηριστικά και τις μεταμορφώσει σε γαλλική ντίβα άλλης εποχής. Το πλεονέκτημα αυτού του κουρέματος είναι ότι συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Λιτό και απέριττο τραβά την προσοχή και βοηθά την γυναίκα να εντυπωσιάσει. Δεν πρέπει ωστόσο να το συστήσετε σε γυναίκες που έχουν πολύ ψηλό λαιμό. Το αποτέλεσμα δεν θα την δικαιώσει και θα τονίζει ακόμα περισσότερο το λαιμό της.

Το μακρύ καρέ
Το μακρύ, αυστηρό μέχρι τον ώμο καρέ ενδείκνυται κυρίως για μεγαλύτερες ηλικίες. Όλο και περισσότερες γυναίκες άνω των σαράντα το τολμούν και δεν έχουν άδικο. Προτείνετε το σε γυναίκες που θέλουν να είναι σικ και στιλάτες και δεν τους αρέσουν οι υπερβολές. Είναι όμως ένα από τα καρέ που σας αφήνει να δοκιμάσετε πολλά πάνω του. Από μια μεγάλη φράντζα ώστε να κρύβεται το μέτωπο και οι ρυτίδες μέχρι πολλές και ασύμμετρες μύτες για πιο νεανικό look. Πολύ εντυπωσιακό θα είναι επίσης πιο μακριά φράντζα από το υπόλοιπο μαλλί που θα δώσει μια πιο trendy νότα. Το απόλυτα ίσιο μακρύ καρέ ταιριάζει στα περισσότερα πρόσωπα. Σε γυναίκες όμως με έντονες γωνίες φροντίστε να κάνετε και πολλές μύτες μπροστά ώστε να την γλυκάνετε και να τις κρύψετε όσο γίνεται. Αν η γυναίκα επιθυμεί κάτι πιο εντυπωσιακό κόψτε μύτες σε όλο το μαλλί. Πρόκειται για ένα έξυπνο τρικ που θα δώσει και έξτρα όγκο σε γυναίκες με άτονα και χωρίς όγκο μαλλιά. Μην το επιχειρήσετε πάντως σε γυναίκες με λίγα μαλλιά γιατί δεν θα την κολακεύει καθόλου.

Ασύμμετρο κοντό
Η μόδα απαιτεί πολύ κοντό μαλλί με extreme ασύμμετρα κοψίματα. Πολλές διάσημες το έχουν επιλέξει για πιο ροκ εμφανίσεις και το έχουν αναγάγει στο απόλυτο must. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε κάθε τύπο γυναίκας. Προτείνετε το σε νέες γυναίκες με πιο δυναμικό στιλ που μπορούν να το υποστηρίξουν. Ταιριάζει ιδανικά σε γυναίκες με τετράγωνο πρόσωπο γιατί τονίζει το σχήμα του προσώπου τους ενώ παράλληλα με τα ασύμμετρα κοψίματα που είναι πιο μακριά από τη μια μεριά κρύβει το μισό πρόσωπο και κάνει τη γυναίκα πιο σέξι. Δεν ταιριάζει όμως σε γυναίκες με στρογγυλά πρόσωπα γιατί θα τις αγριέψει αρκετά και θα κάνει τα μάγουλα τους να μοιάζουν ακόμα μεγαλύτερα. Επειδή το μαλλί είναι προέκταση του προσωπικού στιλ θα πρέπει η επιλογή της κουπ να γίνεται με βάση αυτό. Αν μια γυναίκα θέλει να το κάνει λιγότερο υπερβολικό μπορείτε να της προτείνετε να επιλέξει μύτες σε όλο το μαλλί ή έντονη ασύμμετρη φράντζα μπροστά. Αν μια πελάτισσα σας έχει πολύ ωραία χαρακτηριστικά αλλά μεγάλη μύτη, προτείνετε της να δοκιμάσει το συγκεκριμένο χτένισμα. Η ασύμμετρη φράντζα θα της καλύψει το «ψεγάδι» και θα τονίσει το υπόλοιπο πρόσωπο.

Απόλυτα κοντό
Το πολύ κοντό καρέ, τόσο που να είναι στα όρια να χαρακτηριστεί ως αντρικό δίνει ένα σοφιστικέ αέρα σε όποια γυναίκα το τολμήσει. Δεν θα πρέπει όμως να έχει καθόλου ψεγάδια. Το τόσο κοντό μαλλί τονίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια και ταιριάζει σε πολύ όμορφα και καθαρά πρόσωπα. Τελειώνει στη μέση περίπου του αυτιού και μπορείτε να το γλυκάνετε με πολύ λίγες μύτες μπροστά στο ύψος του ματιού. Θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα στρογγυλό πρόσωπο γιατί θα κόψει τα μάγουλα στη μέση και θα φαίνονται πιο μικρά αλλά και ένα πρόσωπο με γωνίες γιατί θα γλυκάνει τις σκληρές γραμμές του προσώπου. Δεν ταιριάζει όμως σε γυναίκες με έντονο πηγούνι γιατί το τρίγωνο που σχηματίζεται από την άκρη του αυτιού μέχρι το πηγούνι μένει εκτεθειμένο. Λύνει όμως τα χέρια της γυναίκας γιατί με λίγες μύτες μπορεί να μετατραπεί σ' ένα versatile κούρεμα. Θα μπορεί η πελάτισσα σας να σηκώνει ελαφρώς τις μύτες με ζελέ και να το κάνει πιο ροκ, ενώ όταν το ισιώνει θα μετατρέπεται σε ρομαντική ντίβα. Είναι ένα κούρεμα που μπορείτε να το προτείνετε και σε μεγαλύτερες ηλικίες γιατί θα τους δώσει νεανικό look και θα τους κρύψει τα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Les 4 Ombres: Γιατί θα λατρέψετε τις νέες παλέτες σκιών της Chanel!