5 λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας!

5 λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας!

Ο σωστός καθαρισμός θέλει τρόπο

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας (σχεδόν) ευλαβικά κι όμως αντί να δείτε τα οφέλη του στην επιδερμίδα σας έρχεστε αντιμέτωπη με κοκκινίλες, ερεθισμούς, αίσθηση τραβήγματος...

Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να κάνετε κάποιο/α από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, μια διαδικασία που θεωρητικά είναι πολύ απλή κιόμως μπορεί να κρύβει... τρικλοποδιές! Δείτε λοιπόν τα 5 πιο συχνά λάθη, αλλάξτε τρόπο και η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί!

1. Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν: Το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για την επιδερμίδα σας, είναι εκείνο που απομακρύνει μακιγιάζ, ρύπους και σμήγμα χωρίς να παρασύρει στο πέρασμά του και τα φυσικά της έλαια (αυτό καταλαβαίνετε πως συμβαίνει όταν αμέσως μετά το ξέβγαλμα αισθάνεστε το πρόσωπό σας να "τραβάει"). Αν έχετε κανονική επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους περισσότερους τύπους καθαριστικών, αν είναι λιπαρή, επιλέξτε ένα προϊόν σε μορφή τζελ με συστατικά που ρυθμίζουν την έκκρηση σμήγματος και καθαρίζουν τους πόρους, αν είναι ξηρή της ταιριάζει μια πλούσια, κρεμώδης υφή ενώ αν είναι ευαίσθητη, οι "ευγενικοί" αφροί αλλά και τα δροσερά νερά καθαρισμού θα την καθαρίσουν χωρίς να την ταλαιπωρήσουν.

2. Δείχετε υπερβάλλοντα ζήλο

Δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα για να παραμένει υγιής. Όσον αφορά στην απολέπιση, μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της και να βοηθήσετε την φυσική διαδικασία ανανέωσης. Προσθέτοντας περισσότερες φορές δεν επιτυγχάνετε καλύτερα αποτελέσματα, το αντίθετο μάλιστα: μπορεί να προκαλέσετε ανισορροπία στην επιδερμίδα, και μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος. Οπότε: μέτρον άριστον και με συνέπεια. Αυτό είναι το μυστικό.

3. Δεν ξεβγάζετε καλά το πρόσωπό σας

Αφιερώστε ελάχιστα λεπτά παραπάνω για να ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας από το προϊόν καθαρισμού, όσο κουρασμένη ή βιαστική κιαν είστε. Να θυμάστε, πως τυχόν υπολείμματα προϊόντος που μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας μπορεί να συσσωρευτούν και να φράξουν τους πόρους- κάτι που είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκετε!

4. Τρίβετε το πρόσωπο με την πετσέτα

Μπορεί να νιώθετε πως με λίγο έξτρα τρίψιμο στο στέγνωμα του προσώπου απομακρύνετε και τα τελευταία ίχνη ρύπων, όμως στην πραγματικότητα ταλαιπωρείτε την επιδερμίδα σας. Επιλέξτε την πιο μαλακή πετσέτα που έχετε και στεγνώστε το πρόσωπό σας με ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς βία. Και πάντοτε να έχετε την ατομική σας πετσέτα, για λόγους υγιεινής της επιδερμίδας.

5. Καθυστερείτε την ενυδάτωση

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσει εντελώς το πρόσωπό σας πριν απλώσετε την ενυδατική σας- το αντίθετο, μάλιστα. Αφού το ξεβγάλετε με χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό γιατί παρασύρει τα πολύτιμα φυσικά έλαια του δέρματος), στεγνώστε ταμποναριστά και αμέσως προχωρήστε στο επόμενο βήμα φροντίδας, ώστε να εξασφαλίσετε ακόμα καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών και να "κλειδώσετε" την υγρασία στην επιδερμίδα.