Τα σωστά βήματα για ένα τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

Βιβή Αγγελάκη
Τα σωστά βήματα για ένα τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι!

Το καλοκαίρι έφτασε, η εποχή των σανδαλιών επισήμως ξεκίνησε και η ανάγκη για τέλεια, περιποιημένα πόδια είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

Το πεντικιούρ είναι σίγουρα ένα κομμάτι της beauty ρουτίνας, που κάθε γυναίκα φροντίζει γι' αυτό προκειμένου να είναι όμορφη από την κορυφή έως τα νύχια! Κι αν νομίζετε πως το να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι είναι μια δύσκολη υπόθεση, κάνετε λάθος!

Σας έχουμε τα σωστά βήματα προκειμένου να πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα μόνη σας!

1. Συγκεντρώστε ό,τι θα χρειαστείτε για το πεντικιούρ σας: μια λεκάνη με χλιαρό νερό, μια πετσέτα και όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε(βερνίκι, βαμβάκι, ξεβαφτικό...)

2. Αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών με τη χρήση ξεβαφτικού χωρίς ακετόνη.

getting started c0b77

3. Μουλιάστε τα πόδια σας για περίπου 15 λεπτά σε χλιαρό νερό με μία ειδική lotion, ή με προσθήκη ελαίων που θα κάνει ευκολότερη την αφαίρεση των ξηρών και νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hansaplast AntiCallus 2-σε-1 Peeling που θα σας βοηθήσει αφενός να διώξετε μακριά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (απολέπιση), αφετέρου να περιποιηθείτε θαυμάσια τα πόδια σας.

4. Στεγνώστε τα καλά και τραβήξτε τη γωνία μιας πετσέτας μέσα από αυτά. Μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας - είναι σημεία που συγκεντρώνονται βρωμιά και βακτήρια.

dfgsfghfs 129fa

5. Κάντε τα πόδια σας πιο απαλά, αφαιρώντας τις σκληρύνσεις και τη συγκέντρωση στρωμάτων νεκρού δέρματος. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε μία λίμα ποδιών ή μια ελαφρόπετρα, όπως τη Hansaplast Φυσική Ελαφρόπετρα, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και μειώνει τα σκληρά σημεία των ποδιών και όχι ξυράφι. Για μια λιγότερο επιθετική, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα σειρά της Hansaplast AntiCallus. Ξεκινήστε με το Anti Callus2-σε-1 Peeling: Τα δραστικά συστατικά του όχι μόνο σας βοηθούν να κάνετε απολέπιση, αλλά παρέχουν και έξτρα φροντίδα για απαλά και λεία πόδια.

6. Δώστε σχήμα στα νύχια σας και προσέξτε να τα κόψετε ή να τα λιμάρετε ελάχιστα, στα πλάγια -το σχήμα του νυχιού θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη φυσική καμπύλη του δάχτυλου. Στη συνέχεια, λιμάρετε μαλακά τις άκρες. Μην κόψετε τις παρανυχίδες, καθώς αυτό ενδέχεται να τις τραυματίσει, αλλά καλύτερα σπρώξτε τις απαλά προς τα πίσω.

main photo resize 20b7b

7. Η ώρα της ενυδάτωσης έφτασε! Επειδή η επιδερμίδα του ποδιού είναι πολύ παχύτερη από ό,τι σε άλλα σημεία του σώματός σας, θα χρειαστείτε ένα προϊόν που χαρίζει αποτελεσματική ενυδάτωση. Εάν έχετε κανονικό προς ξηρό δέρμα στα πόδια σας, μια κρέμα όπως Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών είναι ιδανική. Αν τα πόδια σας υποφέρουν από πολύ ξηρό δέρμα και σκληρύνσεις, η Κρέμα Εντατικής Φροντίδας Hansaplast Anti Callus με 20% UREA είναι η λύση. Δεν έχει σημασία ποια κρέμα χρησιμοποιείτε: Αφιερώστε χρόνο να την απλώσετε κάνοντας μασάζ. Αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά χαλαρωτικό και τονωτικό για την κυκλοφορία των ποδιών σας, αλλά επίσης θα βοηθήσει την κρέμα να εισχωρήσει καλύτερα.

8. Φορέστε ένα ζευγάρι διαχωριστικών δακτύλων και αφού βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας είναι τελείως στεγνά και χωρίς λοσιόν, περάσετε μια στρώση βάσης για να εμποδίσετε τον αποχρωματισμό των νυχιών σας από το βερνίκι.

9. Μετά από 10 λεπτά, συνεχίστε με το χρώμα που επιλέξατε και αφήστε να στεγνώσουν για τουλάχιστον μία ώρα.
Είστε έτοιμες!

Extra Tip: Δώστε στα πόδια σας μια επιπλέον αίσθηση φρεσκάδας με τη χρήση ενός σπρέι ποδιών, όπως για παράδειγμα του Hansaplast Silver Active.

fgdghfg c08e8
PicMonkey Collagehans fb7d7 e2209 cfbd0