O hair stylist Βασίλης Στρατηγός μας «κόβει» τις σωστές αφέλειες

O hair stylist Βασίλης Στρατηγός μας «κόβει» τις σωστές αφέλειες

Σκέφτεστε να κόψετε αφέλειες. Μάθετε όσα χρειάζεστε.

«Οι αφέλειες συνήθως πηγαίνουν σε πρόσωπα με μεγάλο μέτωπο» παρατηρεί ο hair stylist Βασίλης Στρατηγός. «Είναι, επίσης, σωστές σε μακριά πρόσωπα, επειδή μειώνουν το μήκος του προσώπου αν ειναι κομμένες σε ευθεία λίγο κάτω από τα φρύδια» συμπληρώνει.

«Βεβαιωθείτε πριν να κόψετε αφέλειες ότι δεν έχετε περίεργες φύτρες στο μέτωπο επειδή αυτό θα σας δυσκολέψει στο styling» προειδοποιεί.

«Το ιδανικό μήκος συνήθως είναι ακριβώς κάτω από τα φρύδια και πάντα κόβονται δημιουργώντας ένα τρίγωνο του οποίου η κορυφή ξεκινά λίγο πιο κάτω από το κέντρο του κεφαλιού και αριστερά και δεξιά προς τα φρύδια» λέει ο Βασίλης.

«Για πρόσωπα φαρδιά ενδείκνυνται αφέλειες οι οποίες μακραίνουν προς τα τελειώματα των φρυδιών έτσι ώστε το πρόσωπο να φαίνεται περισσότερο οβάλ» συμβουλεύει.

«Δεν κόβουμε ποτέ αφέλειες πάνω από τα φρύδια και ποτέ σε πρόσωπα με ανύπαρκτο μέτωπο» επισημαίνει. «Καλό, επίσης, είναι να αποφεύγονται σε πρόσωπα με μεγάλες μύτες».

Όσο για το στυλ που πρέπει να έχουν ο Βασίλης λέει «Απαιτούν συνήθως ίσια μαλλιά και πυκνά. Οι αφέλειες πρέπει πάντα να είναι πυκνές και ενιαίες για να αποφεύγεται το παλιομοδίτικο εφέ «μυτάκια». Θέλουν πολύ συχνό κόψιμο για να διατηρούνται στο σωστό μήκος και πολύ καλό ίσιωμα. Αποφεύγουμε να τους δίνουμε οποιαδήποτε κλίση και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε προϊόν styling το οποίο φαίνεται όπως λακ, gel κ.τ.λ.».

Τέλος, προσθέτει ότι «Το ιδανικό μήκος μαλλιών για κάποια που θέλει να κόψει αφέλειες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια του στήθους».