Ο make-up artist Δημήτρης Γιαννέτος διορθώνει τα 8 λάθη του μακιγιάζ

Ο make-up artist Δημήτρης Γιαννέτος διορθώνει τα 8 λάθη του μακιγιάζ

Είστε σίγουρες ότι μακιγιάρεστε σωστά; Σκεφτείτε το ξανά αφού διαβάσετε τα συνηθέστερα λάθη.

«Υπάρχουν κάποια κλασικά λάθη στο μακιγιάζ» λέει ο make-up artist Δημήτρης Γιαννέτος. Σημειώστε ποια είναι για να μην τα ξανακάνετε.

1.Δε δίνετε την απαραίτητη προσοχή στα φρύδια σας. Για να έχετε ένα σωστό μακιγιάζ θα πρέπει να προσέχετε πάντα το σχήμα των φρυδιών σας. Απ' αυτό καθορίζεται όλη η ανατομία του προσώπου σας.

2.Μη σταματάτε τη βάση στο πηγούνι. Θα πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία, κι αυτό το πετυχαίνετε όταν την κατεβάζετε προς το ντεκολτέ. Επίσης, πρέπει να σβήνει μέσα στις φύτρες των μαλλιών.

3.Εκτός από τη βάση, και το make-up πρέπει να σβήνει αντίστοιχα. Δεν πρέπει να κάνει γραμμή γύρω από το περίγραμμα των μαλλιών.

4.Μεγάλο λάθος είναι το πολύ άσπρο concealer. Η διαφορά με το υπόλοιπο μακιγιάζ είναι μεγάλη. Επιλέξετε κάποιο που είναι πολύ κοντά στην απόχρωση του δέρματος σας.

5.Μη βάζετε μάσκαρα μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων. Η μάσκαρα πρέπει να μπαίνει από τις ρίζες για να δώσουμε ένταση στο βλέμμα μέχρι τις άκρες.

6.Όταν βάζετε το μαύρο μολύβι στα μάτια και δεν το σβήνετε, κάνετε το βλέμμα πολύ σκληρό. Σβήστε το απαλά.

7.Μην απλώνετε το ρουζ με τρόπο που φαίνεται που αρχίζει και που τελειώνει. Σβήστε το απαλά στις άκρες.

8.Το περίγραμμα το χρησιμοποιούμε μόνο για διορθωτικούς σκοπούς κι όχι για να κάνουμε υπερβολές, γιατί πολύ απλά ο κόσμος θα καταλάβει ότι δεν ξέρετε να το χρησιμοποιείτε. Φροντίστε να μην ξεχωρίζει το μολύβι των χειλιών από το κραγιόν στο περίγραμμα των χειλιών.