Κυτταρίτιδα: Αντιμετωπίστε την αλήθεια της

Κυτταρίτιδα: Αντιμετωπίστε την αλήθεια της

Μπορεί να μην μπορείτε να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα, αλλά μπορείτε να την καμουφλάρετε τουλάχιστον.

Ένα είναι σίγουρο: Αυτό που απασχολεί εσάς απασχολεί συνολικά τα 2/3 των γυναικών σήμερα και αποτελεί πρόβλημα για όλες αυτές τις γυναίκες. Ότι κι αν κάνετε πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να έχετε μόνιμο αποτέλεσμα. Ούτε καν με τη λιποαναρρόφηση. Η κυτταρίτιδα είναι συσσωρευμένο λίπος, παγιδευμένο ανάμεσα στους ινώδεις δακτυλίους που συνδέουν τους ιστούς του δέρματος. Οι δακτύλιοι αυτοί πιέζουν το λίπος κάτω από το δέρμα και το αποτέλεσμα είναι ο «φλοιός πορτοκαλιού» όπως συνηθίζεται να αποκαλείται κομψά.

Το σημαντικότερο ρόλο στην παρουσία της πάνω σας, τον έχει η κληρονομικότητα. Δεν είναι όμως ο μοναδικός παράγοντας. Ακολουθούν το τσιγάρο, το αλκοόλ και η κακή διατροφή που συμβάλλουν αρνητικά και βοηθούν στην δημιουργία της.Ένας μύθος -που μπορείτε και μόνες σας να δείτε γύρω σας ότι καταρρίπτεται- είναι η άποψη ότι οι αδύνατες γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας. Δεν κάνει τέτοιες εξαιρέσεις!

Παρόλα αυτά, μπορούμε προσωρινά να μειώσουμε το φαινόμενο της εμφάνισης της με την χρήση ειδικών κρεμών. Οι συσφικτικές κρέμες περιέχουν καφεΐνη για να συσφίξουν και να μαλακώσουν το δέρμα, ενώ οι ενυδατικές προσφέρουν υδάτωση και «φουσκώνουν» το δέρμα με αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να μην είναι τόσο εμφανής. Υπάρχουν ακόμη και αντηλιακά προϊόντα που δρουν κατά της κυτταρίτιδας, καθώς τα ενεργά συστατικά τους δραστηριοποιούνται κάτω από τον ήλιο.

Ένα τρικ που την κάνει να «χάνεται» είναι το μαύρισμα. Ακόμη κι αν μαυρίζετε δύσκολα, ένα ψεύτικο μαύρισμα, που θα πετύχετε χρησιμοποιώντας self tan θα καμουφλάρει την κυτταρίτιδα.