Η μέθοδος μετράει

Η μέθοδος μετράει

Για να μην έχετε κανένα σημάδι-λεκέ από πιο σκούρο χρώμα όταν εφαρμόζετε ένα self-tan ακολουθήστε συγκεκριμένη μέθοδο.

Επειδή, τα περισσότερα self tan δεν έχουν χρώμα και είναι δύσκολο να καταλάβετε ποια σημεία παραλείψατε, η επάλειψη πρέπει να γίνει πολύ καλά και προσεκτικά.

•Ακολουθήστε μία τακτική επάλειψη, όπως όταν κάνετε ασκήσεις γυμναστικής. Δηλαδή: εφαρμόστε το στην αριστερή γάμπα και στη συνέχεια στην δεξιά. Προχωρήστε στον αριστερό μηρό και μετά στο δεξιό κ.ο.κ.

•Περάστε με τα χέρια σας μεθοδικά και όχι τυχαία από την περιοχή την οποία δουλεύετε, φροντίζοντας να απλώσετε ομοιόμορφα και να κατανείμετε σε όλα τα σημεία την ίδια ποσότητα self tan, ώστε να μην εμφανιστούν λεκέδες και μπαλώματα μετέπειτα.

•Στην πλάτη μπορεί να σας βοηθήσει κάποια φίλη σας, αν είναι δυνατόν. Διαφορετικά πρέπει να εξασφαλίσετε την πλήρη κάλυψη της. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας αγγίζουν το ένα το άλλο, έχοντας το ένα από κάτω προς τα πάνω και το άλλο από κάτω προς τα πάνω.

•Στο λαιμό πρέπει να «σβήσετε» απαλά το αποτέλεσμα γι' αυτό μην βάλετε πολύ προϊόν και επίσης, κάντε ανάλαφρες κινήσεις.

•Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα πέλματα τα γόνατα και οι αγκώνες, όπου πρέπει να βάλετε μικρότερη ποσότητα και να κάνετε πιο μικρή επάλειψη. Για να είστε σίγουρες, δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον προϊόν στα σημεία αυτά. Αρκεστείτε σε αυτό που θα έχουν ήδη τα γάντια πάνω τους.

•Αυτό που μπορείτε να κάνετε, αφού το απλώσετε είναι να ταμπονάρετε τα συγκεκριμένα σημεία με χαρτομάντιλα, ώστε να απορροφήσουν την περίσσια ποσότητα πριν να είναι αργά.

•Όσο για το σημείο ανάμεσα στα δάχτυλα και στο πάνω μέρος της παλάμης, ισχύουν τα ίδια. Πρέπει το μαύρισμα να «σβήνει» σε αυτά τα σημεία, οπότε βγάζοντας τα γάντια χρειάζεται ένα μικρό πέρασμα με ότι έχει απομείνει πάνω τους.

• Ένα άλλο σημείο που πρέπει να «αγνοήσετε» ουσιαστικά είναι οι μασχάλες. Αναλογιστείτε ότι αυτά τα σημεία –πατούσες, παλάμες και μασχάλες- δεν μαυρίζουν ποτέ. Γι' αυτό και πρέπει να παραμείνουν λευκά ώστε να μην προδώσουν το «μυστικό» σας μαύρισμα.