Κρύο καιρός για… κρέμα

Κρύο καιρός για… κρέμα

Μία καλή κρέμα σώματος μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας, αρκεί να διαλέξετε την κατάλληλη.

Το καλύτερο θα ήταν να μην έχετε σταματήσει στιγμή να περιποιείστε την επιδερμίδα σε όλο σας το σώμα και να έχετε αρχίσει να το προετοιμάζετε από το φθινόπωρο για το χειμώνα και το κρύο που θα ακολουθήσει. Ακόμη, όμως κι αν δεν προνοήσατε μπορείτε να κάνετε τώρα τις κατάλληλες κινήσεις.

Βγάζετε έξω τα ζεστά μάλλινα ρούχα και εφοδιάζεστε με χειμωνιάτικα πλέον φαγητά, όπως ζεστές σούπες. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το σώμα σας, πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για την εποχή και να προσαρμοστείτε.

Το κρύο και ο αέρας μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σας, γι αυτό βασικό είναι, να φροντίζετε για την σωστή ενυδάτωσή του. Αν το δέρμα σας είναι κανονικό, μία απλή ενυδατική λοσιόν είναι αρκετή, ενώ αν είναι ξηρό θα χρειαστείτε μία πιο πλούσια ενυδατική κρέμα. Αν, πάλι, είναι πολύ ξηρό και αφυδατωμένο και ξεφλουδίζει τότε πρέπει να επιλέξετε ένα body butter ή ένα πλούσιο θρεπτικό λάδι.

Αναζητήστε τα κατάλληλα προϊόντα που θα κρατήσουν το δέρμα σας λείο και απαλό σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Κάθε φορά που βγαίνετε από το ντους, απλώστε από την κορυφή μέχρι τα νύχια το προϊόν που έχετε επιλέξει και μην το παραλείπετε ούτε μία μέρα. Σκεφτείτε αντίστοιχα αν μία μέρα εσείς δεν τρώγατε τίποτα και δεν πίνατε νερό πως θα αισθανόσασταν!