Πως μπορεί η επιδερμίδα να γίνει πιο φωτεινή;

Πως μπορεί η επιδερμίδα να γίνει πιο φωτεινή;

Η L'Oréal Paris ανακάλυψε τον τρόπο ώστε η επιδερμίδα να αντανακλά το μέγιστο φως.

Η επιδερμίδα για να είναι φωτεινή πρέπει να αντανακλά το φως όσο περισσότερο γίνεται. Αλλά, υπάρχουν πολλές παγίδες φωτός όπως οι κηλίδες που οφείλονται στη γήρανση ή στον ήλιο, δυσχρωμίες που προκαλούνται από την ακμή και άλλα σημάδια που απορροφούν το φως, κάνοντας την να δείχνει θαμπή και λιγότερο φωτεινή.

Η L'Oréal Paris, λοιπόν, συγκέντρωσε 7 δράσεις για φωτεινή, ομοιόμορφη επιδερμίδα στη σειρά Κώδικας Νεότητας Ομοιομορφία & Φωτεινότητα:

  1. Πρόληψη των μικρό-φλεγμονών: Η επιθετικότητα του ήλιου δημιουργεί μικρο-φλεγμονές που διεγείρουν την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, της φυσικής χρωστικής ουσίας του δέρματος. Η καταπολέμηση της εμφάνισης των κηλίδων ξεκινά οπωσδήποτε με την καταπραϋντική δράση.
  2. Μείωση της υπερβολικής παραγωγής μελανίνης: Η σύνθεση της μελανίνης πραγματοποιείται μέσα στα μελανοκύτταρα. Η παραγωγή της μπορεί να ρυθμιστεί με τον περιορισμό της τυροσινάσης, του κύριου ενζύμου που καταλύει τη σύνθεση της χρωστικής. Για το σκοπό αυτό, η L'Oréal επέλεξε την προκυστεΐνη, έναν ισχυρό λευκαντικό παράγοντα και αναστολέα της τυροσινάσης.
  3. Περιορισμός της κατανομής μελανίνης στην επιδερμίδα: Τα μελανοκύτταρα αποτελούνται από «δενδρίτες», κάτι σαν πλοκάμια που τυλίγονται γύρω από τα δερματικά κύτταρα. Μόλις παραχθεί η μελανίνη, διοχετεύεται στα κύτταρα μέσα από τους δενδρίτες, προκαλώντας το φαινόμενο της χρώσης. Η βιταμίνη Β3, καθώς μειώνει τους δενδρίτες, διαθέτει τη θαυματουργή ιδιότητα να περιορίζει τη μεταφορά της χρωστικής ουσίας στα κύτταρα.
  4. Επιτάχυνση της αποβολής της χρωστικής μελανίνης: Η επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης αναγκάζει τα χρωματοφόρα κύτταρα να ανέλθουν πιο γρήγορα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν με μια απαλή απολέπιση.
  5. Περιορισμός της οξείδωσης: Οι ελεύθερες ρίζες οξειδώνουν την επιδερμίδα και της προσδίδουν θαμπή όψη. Η καταπολέμηση αυτής της μεταβολής απαιτεί αντιοξειδωτική δράση.
  6. Ενυδάτωση της επιδερμίδας: Η ενυδάτωση είναι το πρώτο βήμα για εκθαμβωτική επιδερμίδα! Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα αντανακλά το φως με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τα εργαστήριά μας δημιούργησαν τη σειρά Λάμψη με βάση τη γλυκερίνη, τον πιο φημισμένο παράγοντα ενυδάτωσης, και τις γλυκόλες, παράγωγα γλυκερίνης που συμβάλλουν στη διατήρηση μιας ανάλαφρης υφής.
  7. Andersen Liquid: Με στόχο να αυξήσουν τη φυσική φωτεινότητα της επιδερμίδας, τα εργαστήρια της L'Oréal απόσταξαν ένα νέο, σπάνιο και πλούσιο συστατικό. Αποκαλούμενο και «συμπυκνωμένη πηγή φωτός», το Andersen Liquid χαρίζει στην επιδερμίδα άμεση και βαθιά λάμψη! Μαγικό!