Χείρα βοηθείας… στα χέρια σας

Χείρα βοηθείας… στα χέρια σας

Αν δεν φροντίσετε εσείς για τα χέρια σας, ποιος θα το κάνει.

Η ταλαιπωρία των χεριών μέσα στο Χειμώνα τα κάνει να φαίνονται ξηρά, να παρουσιάζουν ζάρες και συμπτώματα πρόωρης γήρανσης. Αν προσθέσετε στο κρύο, τα απορρυπαντικά και τις ακτίνες UV, η ανάγκη τους για περιποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού δημιουργείται τάση ξηρότητας.

Η επιδερμίδα είναι λεπτή και σε συνδυασμό με τους λίγους προστατευτικούς σμηγματογόνους αδένες στην περιοχή, τα σημάδια της καθημερινής ταλαιπωρίας αλλά και του χρόνου η εμφάνιση των χεριών καταμαρτυρά την ηλικία μίας γυναίκας. Το πρώτο που βήμα για να αποφύγετε την ξηρότητα των χεριών είναι να φοράτε γάντια τόσο για τις εργασίες στο σπίτι και στον κήπο, αλλά και στις μετακινήσεις σας στο κρύο.

Για την καθημερινή προστασία της ομορφιάς των χεριών, θα πρέπει να φροντίζετε μετά από κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας ή ακόμα χειρότερα κάνετε δουλειές με νερά να απλώνετε μία κρέμα που τα θρέφει και τα αφήνει απαλά. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν αντέχουν τη λιπαρότητα στα χέρια, βάλτε μικρή ποσότητα στην εξωτερική πλευρά του χεριού και απλώστε την με την εξωτερική πλευρά του άλλου χεριού σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαζεύεται μεγάλη ποσότητα κρέμας στις παλάμες σας.

Όταν, όμως το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, τότε δεν αρκεί η απλή επάλειψη με μία κρέμα χεριών. Για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ξηρότητας τους, μπορείτε πριν κοιμηθείτε να απλώσετε ένα παχύ στρώμα κρέμας εντατικής περιποίησης –μην σκέφτεστε ότι θα έχετε πολύ λιπαρή αίσθηση- και από πάνω να φορέσετε βαμβακερά γάντια ή ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες.