Πορτοκαλί σκιά: πώς θα τη φορέσετε σωστά

Πορτοκαλί σκιά: πώς θα τη φορέσετε σωστά

Tips από την makeup artist των σταρ, Jenn Streicher

Όπως τα περισσότερα trends στο μακιγιάζ- ή τουλάχιστον, αυτά που βλέπουμε κάθε σεζόν στα catwalks- η πορτοκαλί σκιά δεν είναι εύκολη υπόθεση για ερασιτέχνες και είναι πολύ εύκολο να μας παρασύρει σε ένα look που δεν είναι καθόλου κολακευτικό.


«Είναι πράγματι δύσκολο να τη φορέσετε σωστά χωρίς να δείχνετε σαν... ρακούν με κόκκινα μάτια», είπε η διάσημη makeup artist Jenn Streicher στο People. «Γιαυτό το λόγο είναι προτιμότερο να τη φορέσετε με έναν διακριτικό τρόπο».


Το μυστικό είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης: προτιμήστε ένα πορτοκαλί με μπρονζέ pigments, όπως αυτό που χρησιμοποίησε η Streicher για το μακιγιάζ της Emily Blunt στο Tribeca Film Festival. «Ο χρυσός κανόνας με όλες τις τολμηρές τάσεις στην ομορφιά είναι να ξεκινάτε πολύ ελαφρά και όταν αρχίσετε να νιώθετε μεγαλύτερη άνεση, να αυξάνετε την ένταση του χρώματος. Ξεκινήστε, λοιπόν, με μια πιο σκούρα σκιά στο άνω βλέφαρο (για παράδειγμα ένα μπρονζέ, ένα σκούρο πορτοκαλί ή ένα βαθύ δαμασκηνί), περάστε από πάνω την πιο ανοιχτόχρωμη σκιά (πορτοκαλί ή κόκκινο) και κάντε καλό blending στην κόγχη του ματιού, σβήνοντας προς το τόξο κάτω από τα φρύδια. Με αυτό τον τρόπο το πορτοκαλί φαίνεται μεν όμως η συνολική αίσθηση στο μακιγιάζ των ματιών είναι πιο σκούρα.

Αν στο τελείωμα βλέπετε πως η ένταση είναι περισσότερη από όση θέλετε, μπορείτε να εξισορροπήσετε το αποτέλεσμα τονίζοντας το εσωτερικό των βλεφάρων με ένα μαύρο kohl μολύβι», συμβουλεύει η Jenn Streicher.



Διαβάστε ακόμα:


Θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου αλλά είναι ταλαιπωρημένα- τι να κάνω;

Αντιγράψτε το look: το rock chic χτένισμα της Kristen Stewart

Αντιγράψτε το look: τα glossy χείλη της Anne Hathaway