Πώς θα διορθώσετε το μανικιούρ σας σε 1 λεπτό

Πώς θα διορθώσετε το μανικιούρ σας σε 1 λεπτό

3 tips πρώτων βοηθειών από τον Tom Bachik, έναν από τους αγαπημένους nail experts των σταρ 

«Όση υπομονή και προσοχή χρειάζεται για το τέλειο μανικιούρ, τόσο εύκολο είναι να χαλάσει μέσα σε δευτερόλεπτα», λέει ο Tom Bachik, στην ατζέντα του οποίου υπάρχουν πολλά λαμπερά ονόματα του Hollywood και συνεχίζει: «Ανάλογα με το πρόβλημα, σας προτείνω να δοκιμάσετε τις παρακάτω τεχνικές που δίνουν μια λύση-εξπρές»



- Αν το βερνίκι σας δεν έχει στεγνώσει και χαλάσει, δοκιμάστε το εξής τρικ: βουτήξτε την άκρη ενός δαχτύλου σας (που δεν έχετε βάψει, φυσικά) σε ασετόν και τρίψτε πολύ απαλά το σημείο με κυκλικές κινήσεις, ώστε να λειάνετε και να "στρώσετε" το βερνίκι. Στη συνέχεια περάστε μια στρώση topcoat σε όλο το νύχι. Στην περίπτωση που έχετε ολοκληρώσει το μανικιούρ σας, και δεν μπορεί κάποιος άλλος να σας βοηθήσει να φιξάρετε το πρόβλημα τοπικά, θα πρέπει να το ξεβάψετε και να το φτιάξετε από την αρχή.

- Για να διορθώσετε το ξεφλούδισμα, βάλτε στο σημείο μια μικρή σταγόνα από το βερνίκι και αφήστε τη να στεγνώσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ακολουθείστε την προηγούμενη τεχνική: βουτώντας την άκρη ενός δαχτύλου σας σε ασετόν, λειάνετε προσεκτικά την περιοχή ανάμεσα στο παλιό και το φρέσκο βερνίκι, μέχρι να γίνουν ένα. Τελειώστε με μια στρώση topcoat.

- Για να διορθώσετε ένα σπασμένο νύχι, χρησιμοποιείστε μια λίμα ώστε να λειάνετε το σημείο (αποφύγετε το νυχοκόπτη, γιατί ασκεί πίεση και μπορεί να χαλάσει το βερνίκι). Προτιμήστε μια λίμα που να μην έχει πολύ τραχιά επιφάνεια αλλά η αίσθηση να μοιάζει με καμβά. Αν το νύχι έχει σπάσει πολύ και η λίμα δεν αρκεί, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κόλλα για να νύχια, για να σώσετε το μανικιούρ σας για λίγες μέρες. Σηκώστε ελαφρά το σημείο που έχει σπάσει, βάλτε ελάχιστη κόλα και πιέστε το. Αφήστε το να στεγνώσει για ένα λεπτό, περάστε το σημείο με ένα buffer για να λειάνετε την επιφάνεια όσο γίνεται και συνεχίστε με ένα topcoat.



Διαβάστε ακόμα:

Πόσα μανικιούρ κάνει η Lady Gaga (τη μέρα);

Η Mariah Carey φτάνει στα άκρα

Το πιο ακριβό βερνίκι στον κόσμο