Πιτυρίδα τέλος σε 5 βήματα!

Πιτυρίδα τέλος σε 5 βήματα!

Και πείτε αντίο στις λευκές νιφάδες...

Η πιτυρίδα ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, κατά κανόνα περισσότερο τους άντρες, ωστόσο και οι γυναίκες δεν φαίνεται να μένουν ανεπηρέαστες. Όπως είναι λογικό, κάθε γυναίκα θέλει να απαλλαγεί από την πιτυρίδα. Άλλωστε, εκτός από το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης που μειώνεται σημαντικά όταν μια γυναίκα έχει πιτυρίδα (η πιτυρίδα θεωρείται αντιαισθητική από τους περισσότερους ανθρώπους), σημαντικό είναι και το θέμα της υγείας και των αρνητικών συμπτωμάτων που δημιουργεί όπως για παράδειγμα την έντονη φαγούρα (μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση). Όταν μια γυναίκα παρατηρήσει ότι το κεφάλι της έχει γεμίσει με φολίδες, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί άμεσα έναν δερματολόγο (μπορεί να μην είναι πιτυρίδα). Εφόσον η γυναίκα γνωρίζει ότι το πρόβλημά της είναι σίγουρα η πιτυρίδα, τότε αν θέλει μπορεί να δοκιμάσει κάποια από τις παρακάτω 5 φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης της πιτυρίδας. Πριν πούμε οτιδήποτε, σκόπιμο είναι να αναφέρουμε ότι οι παρακάτω φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης της πιτυρίδας δεν αντικαθιστούν τις θεραπείες που ενδεχομένως έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.

Μαγειρική σόδα
Για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, βρέξτε τα μαλλιά σας καλά και έπειτα τρίψτε τις ρίζες των μαλλιών σας (μασάζ) με μια χούφτα μαγειρική σόδα. Έπειτα ξεπλύνετε καλά. Τον πρώτο καιρό θα αισθάνεστε τα μαλλιά σας "στεγνά" ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το κεφάλι σας θα αρχίσει να παράγει φυσικά έλαια.

Λεμόνι
Αν η φαγούρα και οι φολίδες δεν αφήνουν το κεφάλι σας ήσυχο, τότε η λύση ίσως βρίσκεται μέσα στο ψυγείο σας. Απλά κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με δύο κουταλιές χυμό φρέσκο λεμόνι και ξεπλύνετε καλά. Έπειτα ρίξτε μια κουταλιά λεμόνι σε μία κούπα νερό και ξεπλύνετε με αυτό. Κάντε αυτή τη διαδικασία καθημερινά έως να καθαρίσουν τα μαλλιά σας. Εκτός αυτού τα μαλλιά σας θα μυρίζουν και φρέσκο λεμόνι.

Στοματικό διάλυμα
Για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα λουστείτε με ένα κανονικό σαμπουάν και έπειτα ξεπλύνετε με στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ. Περιμένετε λίγο και έπειτα ξεπλύνετε κανονικά.

Αλάτι
Το αλάτι είναι ότι πρέπει για τρίψιμο του κεφαλιού λίγο πριν λουστείτε με το σαμπουάν σας. Απλά ρίξτε λίγο αλάτι στο κεφάλι σας και τρίψτε με τα χέρια σας καλά. Έτσι το κεφάλι σας θα είναι έτοιμο για να δεχτεί καλύτερα τα συστατικά του σαμπουάν.

Ξύδι
Μια φυσική μέθοδος αντιμετώπισης της πιτυρίδας είναι και το ξύδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ξύδι ωστόσο το λευκό είναι προτεινόμενο. Πολλές χρησιμοποιούν και ξύδι μηλίτη. Σε βρεγμένα μαλλιά ρίξτε δύο με τρεις κουταλιές ξύδι και κάντε μασάζ για μερικά λεπτά. Έπειτα μπορείτε να λουστείτε κανονικά.

Διαβάστε ακόμη:

Έξυπνα τρικ για την κάλυψη των ραγάδων

Tips για να μακρύνουν τα νύχια σας γρηγορότερα

Μαλλιά: Ολική επαναφορά μετά τις διακοπές!