Ανανεώστε δημοσίως το μακιγιάζ σας με στυλ

Ανανεώστε δημοσίως το μακιγιάζ σας με στυλ

Είναι λογικό και συνηθισμένο πια να πρέπει να ρετουσάρετε το μακιγιάζ σας όταν βρίσκεστε έξω. Απενοχοποιηθείτε.

Υπάρχουν καλοί τρόποι που πρέπει να ακολουθούνται και σ' αυτή την περίπτωση. Είναι δύσκολο να είστε διακριτικές όταν κάθεστε απέναντι από το αφεντικό σας σε ένα επαγγελματικό γεύμα. Κατανοητό. Αλλά είναι και αντιαισθητικό αντίστοιχα να έχετε απομεινάρια χρώματος στα χείλη σας και να φαίνονται σαν «ξεφτισμένα». Απ' την άλλη είναι απολύτως αναμενόμενο και πολύ απλό να βγάλετε το κραγιόν σας από την τσάντα σας μετά από ένα γεύμα με τους φίλους σας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως και να έχει το θέμα είναι να κάνετε την ανανέωση χωρίς να το κάνετε θέμα. Δε χρειάζεται να επιδεικνύετε το κραγιόν ή την κίνηση. Τα πάντα μπορούν να γίνουν διακριτικά και με στυλ χωρία να βγάλετε όλο το νεσεσέρ στο τραπέζι σαν να είστε σε έκθεση.

1.Αν έχετε μαζί σας καθρεφτάκι –κάθε σικάτη γυναίκα έχει ένα που την αντιπροσωπεύει στην τσάντα της- βγάλτε το και κρατήστε το χαμηλά κοντά στο τραπέζι, ώστε να βλέπετε ότι χρειάζεται χωρίς να τραβάτε τα βλέμματα.

2.Αν δεν έχετε μαζί σας καθρεφτάκι –όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση- και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς να βλέπετε, μία καλή λύση είναι το καθαρό μαχαίρι στο πλάι του πιάτου σας, αν είστε σε ένα καλό εστιατόριο. Άλλωστε, αυτή ήταν και η επικοινωνία του μακιγιάζ του Yves Saint Laurent σε προηγούμενη σεζόν και έκτοτε αυτή η κίνηση είναι must. Απλά εσείς μπορείτε να είστε λίγο ποι διακριτικές, αφού δε υα είστε μοντέλα σε διαφημιστική καμπάνια.

3.Αν είστε expert και χειρίζεστε το κραγιόν ή το lip-gloss, καλύτερα από επαγγελματία, και μπορείτε να το φορέσετε στα τυφλά, είστε η πιο εύκολη περίπτωση. Με μία γρήγορη και αθόρυβη κίνηση περνάτε τα χείλη σας και είστε έτοιμες πριν καν γυρίσουν οι φίλοι σας τα κεφάλια τους προς το μέρος σας. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για ένα γρήγορο πουδράρισμα σε όλο το πρόσωπο.

4.Αν, πάλι, νοιώθετε ότι δε σας φτάνει το μισό λεπτό που επιτρέπεται να σπαταλήσετε όσο βρίσκεστε σε κοινή θέα, για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, τότε θα πρέπει να αφήσετε για λίγο το τραπέζι σας και να πάτε στο μπάνιο. Εκεί πλέον, μπορείτε να ξανασχεδιάσετε από την αρχή τα χείλη, να διορθώσετε τα χρώματα στα μάτια και να πουδράρετε την επιδερμίδα σας με την ησυχία σας, χωρίς καμία διακριτικότητα.