Spring is here! Τα αρώματα που θα λατρέψεις αυτή την Άνοιξη!

Βιβή Αγγελάκη
Spring is here! Τα αρώματα που θα λατρέψεις αυτή την Άνοιξη!

Που θα σε βάλουν αμέσως σε ανοιξιάτικο mood

Η Άνοιξη είναι εδώ. Τα λουλούδια ανθίζουν, η φύση οργιάζει, ο ήλιος λάμπει και εσύ το μόνο που θα ήθελες είναι να βρίσκεσαι αμέριμνη, χωρίς υποχρεώσεις, σε ένα λιβάδι (πολύ μακριά από την πόλη) και να μαζεύεις μπουκέτα λουλούδια. Αν ζεις το όνειρο είσαι από τις τυχερές αυτής ζωής, αν πάλι αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο βλέπεις απέναντι το γκρι τοίχο του σπιτιού σου, τότε βρήκαμε τον τρόπο να μπεις σε ανοιξιάτικο mood σε χρόνο dt! Απλά με ένα ψέκασμα από τα νέα, ανοιξιάτικα αρώματα.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα ωραιότερα (πιο μεθυστικά και άκρως ανοιξιάτικα) αρώματα, από κορυφαίους οίκους, που πρωτοκυκλοφορούν αυτή τη σεζόν και στα παρουσιάζουμε ευθύς!

Eau de Sens από τον οίκο Diptyque: Ένα άρωμα σαν μουσική που συναρπάζει τις αισθήσεις. Μια ωδή στις αντιθέσεις, μέσα από την απόλυτη ισορροπία.

EDS 50ml Face 68b43


Το Eau de Sens είναι μια ακόμη περιπέτεια για τον οίκο Diptyque. Εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε ανακαλύψει τα αρωματικά του κτήματα, μια αλλαγή κατεύθυνσης έρχεται για να μας εντυπωσιάσει. Το Eau des Sens οφείλει τη ζωντάνια του στην αυθεντική του σύνθεση. Το πλούσιο άρωμα των εσπεριδοειδών συλλέγεται από τους καρπούς, τα φύλλα και τις φλούδες των δέντρων για να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Το άνθος πορτοκαλιάς κυριαρχεί, δίνει τη δική του λάμψη, χαρίζει νότες ζωής. Το νεράντζι χαρίζει τη διαφορετικότητά του, ο άρκευθος σιγοτραγουδάει στη σύνθεση και το neroli προσφέρει μια πιο αέρινη floral διάσταση, έτοιμο να δροσιστεί με λίγο τζίντζερ. Το καλύτερο; Μπορεί να φορεθεί τόσο από εσένα όσο και από τον καλό σου!

Dolce Rosa Excelsa από τον οίκο Dolce&Gabbana: Ένα μαγευτικό, νέο άρωμα εντάσσεται στον λουλουδάτο Κήπο Dolce

rtghdfsghbdgf e64d4

Ακολουθώντας τη λουλουδάτη παράδοση που εισήγαγε το Dolce, συλλαμβάνει την τόλμη και το αγνό πνεύμα του πολύπλευρου άνθους Τριανταφυλλιάς, με την αίσθηση των φρέσκων ροδοπέταλων όταν ανθίζουν. Συμπληρώνοντας τη μοναδική Λευκή Αμαρυλλίδα που αποτελεί την αρωματική υπογραφή του Dolce, το Dolce Rosa Excelsa παρουσιάζει μία νέα και ξεχωριστή καρδιά από Τριαντάφυλλο. Αυτό το Floral, φρέσκο λουλουδάτο άρωμα ανοίγει με μία λαμπερά χρωματιστή έκρηξη γλυκιάς ευωδιάς, από φύλλα Νερόλι και άνθη Παπάγιας. Αυτές οι νότες διαχέονται σε ένα μπουκέτο λουλουδιών από Λευκά Νούφαρα και Λευκούς Νάρκισσους. Η πολύτιμη καρδιά του Dolce Rosa Excelsa σαγηνεύει με δύο λεπτές και εκλεπτυσμένες νότες Τριαντάφυλλου: το χρησιμοποιημένο για πρώτη φορά στην αρωματοποιία, Τριαντάφυλλο African Dog το οποίο συνδυάζεται για πρώτη φορά με τη θηλυκότητα του Αποστάγματος Τριαντάφυλλου Τουρκίας.


Το Rose Pompon αντανακλά τις οσφρητικές δημιουργίες της Annick Goutal,με μια πιο τολμηρή και μοντέρνα ματιά.

RosePompon 50ML BD ee5a2


Μία οσφρητική ωδή στην χαρά για ζωή, ένα ξεχωριστό άρωμα που θυμίζει ένα φρέσκο και παιχνιδιάρικο τριαντάφυλλο. Το Rose Pompon αντανακλά τις οσφρητικές δημιουργίες της Annick Goutal, με μια πιο τολμηρή και μοντέρνα ματιά. Είναι η χαρούμενη ερμηνεία ενός λαμπερού μπουμπουκιού από τριαντάφυλλο, όπου οι πικάντικες νότες από Ροζ Πιπέρι σμίγουν με τη λάμψη του Μαύρου Φραγκοστάφυλου, προτού αναδειχθούν με τις βελούδινες νότες από Βατόμουρο. Οι νότες καρδιάς γεμίζουν με το απόσταγμα από ένα ζευγάρι τριαντάφυλλων που συνθέτουν το Rose Pompon (Centifolia), ένας κήπος από τριαντάφυλλα με χίλια πέταλα, ντελικάτος και πολυτελής.Τέλος, μία νύξη Παιωνίας αγκαλιάζει όλες τις νότες με αιθέριο αισθησιασμό. Μία παιχνιδιάρικη και εθιστική σύνθεση που τη ζεσταίνουν τα ξύλα Κέδρου και η αίσθηση πούδρας που αφήνει το Πατσουλί, και ολοκληρώνεται με μια εκλεκτή νότα από Λευκά Musk.

Με το Olympéa, ο οίκος Paco Rabanne ανοίγει ένα νέο, απόλυτα θηλυκό κεφάλαιο στα αρώματά του.

PACO RABANNE OLYMPEA PACKSHOT 25c83


Το Olympéa αποτελεί μια μοναδική οσφρητική περιπέτεια, συνδυάζοντας τον αισθησιασμό της αλμυρής συμφωνίας βανίλιας με τη φρεσκάδα των λουλουδιών. Μια φρεσκάδα ανατολής, όπου το μανταρίνι ξυπνά τις αισθήσεις, ενισχυμένο από τα λουλουδάτα αιθέρια έλαια Ginger Lily καθώς και από γιασεμί υδροπονικής καλλιέργειας (γιασεμί που καλλιεργείται στο νερό). Δελεαστικό, τολμηρό, με μοναδικό χαρακτήρα. Η αισθησιακή και λαμπερή αλμυρή συμφωνία βανίλιας ασκεί εθιστικό μαγνητισμό και εντείνεται από το σανδαλόξυλο και τη συμφωνία ambergris. Το ισχυρό της άρωμα και η μοναδική ισορροπία των συμφωνιών αποτελούν την αυθεντική υπογραφή Paco Rabanne.

Η συλλεκτική έκδοση του Paris Premieres Roses 2016 από τον οίκο Yves Saint Laurent υπερβαίνει την ανοιξιάτικη φρεσκάδα που έχει ποτέ ενσωματωθεί στο άρωμα Paris από τη στιγμή της δημιουργίας του, το 1983.

01 PACKSHOT PREMIERES ROSES 2016 b4cbd

Την αυγή, τα πρώτα τριαντάφυλλα της άνοιξης λάμπουν και ενισχύουν τη γλυκύτητα της ατμόσφαιρας. Εμποτισμένη με φως, αυτό η μοναδική ανθοδέσμη περιμένει ανυπόμονα να ξεδιπλωθεί. Η άγρια νεότητα της συμφωνίας κυνόροδου, η πουδρέ απαλότητα των φύλλων βιολέτας και η πράσινη φρεσκάδα των νοτών του Neroli, ξυπνούν τις αισθήσεις. Η απόλυτη ενσάρκωση του έρωτα. Η δύναμη του Δαμασκηνού Τριαντάφυλλου μετριάζεται από τις καθαρές πράσινες νότες του κρίνου και τις απαλές μεταξένιες συμφωνίες παιώνιας. Ένα απαλό αισθησιακό μείγμα σανταλόξυλου και συμφωνίας white musk, συνοδεύουν το διαρκές αποτύπωμα αυτής της ανοιξιάτικης νύχτας.

Το νέο Sì Rose Signature Eau de Parfum από τον οίκο Armani: Ένα άρωμα που ακτινοβολεί , φίνο και δυναμικό.

SI RoseSignature BottleBox 50ml 52642

Το τριαντάφυλλο είναι ένα σύμβολο ομορφιάς, θηλυκότητας και πάθους. Ο Giorgio Armani υμνεί τις τρεις αυτές ιδιότητες συνδυάζοντας δύο από τα πιο διάσημα τριαντάφυλλα της αρωματοποιίας: το Μαγιάτικο Τριαντάφυλλο που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γοητεία του Sì, και το αγέραστης αγνότητας Δαμασκηνό Τριαντάφυλλο. Μαζί, θριαμβεύουν αρμονικά. Ηρεμούν ενώ κεντρίζουν τις αισθήσεις. Το Sì Rose Signature με την πρώτη επαφή αποκαλύπτει τη συγκλονιστική φρεσκάδα της άνοιξης που φωτίζεται από λάμψεις περγαμόντου και μανταρινιού. Η ανάλαφρη συμφωνία φρέζιας συνδυάζεται απρόσκοπτα με το φραγκοστάφυλλο Neo Jungle Essence. Τα absolutes των δύο ειδών τριαντάφυλλων στην καρδιά του αρώματος δημιουργούν ένα πολυτελές μπουκέτο. Τα διάφανα πέταλα εξυψώνονται σε νέα ύψη με την στιβαρή ίριδα και το βελούδινο absolute Οσμανθού. Μια άυλη, πανέμορφη κομψότητα που σε τυλίγει.


Moschino Fresh Couture: «Για μια ακόμα φορά ήθελα να πάω το άρωμα πέρα από τα όρια του πώς πρέπει να μοιάζει ή πως πρέπει να είναι συασκευασμένο» δήλωνε ο Jeremy Scott και το αποτέλεσμα πραγματικά τον δικαιώνει!

Moschino Fresh pack1 7dac3

Ένα άρωμα τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο όσο και ο εμπνευστής του που δεν είναι άλλος από τον Jeremy Scott! Ζωηροί και παιχνιδιάρικοι τόνοι σε συνδυασμό με μια αίσθηση θηλυκότητας έρχονται να μας ταξιδέψουν ενώ η πρωτοποριακή του συσκευασία ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις συσκευασίες των αρωμάτων. Οι έντονες νότες κορυφής όπου κυριαρχεί το Μανταρίνι, το Περγαμόντο και το Ylang Ylang συναντούν τις βελούδινες λουλουδάτες νότες καρδιάς της λευκής Παιωνίας και του Όσμανθου προσδίδοντας στο άρωμα έναν έντονο και εξωτικό χαρακτήρα. Στις νότες βάσης, το Λευκό Πατσουλί, το Ambrox και τα Clear Woods υπογραμμίζουν τον εκλεπτυσμένο και σύγχρονο χαρακτήρα του αρώματος. Το πιο εντυπωσιακό; Η μοντέρνα και κομψή συσκευασία, κατασκευασμένη από υλικά εξαιρετικής ποιότητας, με μια πινελιά χρυσού ως επισφράγιση της φινέτσας και της πολυτέλειας.


L’Extase Caresse de Roses από τον οίκο Nina Ricci: Ένα λουλουδένιο οριεντάλ άρωμα που αποτελεί την ενσάρκωση της γυναικείας ερωτικής επιθυμίας

LEXTASE CARESSE DE ROSES Flacon 80ml Etui b898e


Μετά το L’Extase, ο αρωματοποιός Francis Kurkdjian υπογράφει τώρα μια δεύτερη δημιουργία για τα αρώματα Nina Ricci. Ένα Eau de Parfum Légère, που γλιστρά στο δέρμα σαν κόσμημα. Το λουλουδένιο μπουκέτο μόσχου, που αποπνέει έναν ελαφρύ αλλά έντονο αισθησιασμό, ξυπνά μια διεγερτική θηλυκότητα. Είναι η ερωτική υπογραφή δύο ‘συνωμοτικών’ συστατικών που συναντιούνται φευγαλέα προτού απομακρυνθούν και μετά ενωθούν πάλι σε ένα χάδι: ένα στόλισμα με τριαντάφυλλα, όπου η σαρκική απαλότητα του αρώματος του τριαντάφυλλου της Βουλγαρίας και του τριαντάφυλλου της Τουρκίας ψιθυρίζουν στην ντελικάτη φρεσκάδα που δίνουν οι νότες από παιώνια και βιολέτα. Και σαν ένα αγκάλιασμα, το musk έρχεται για να αφήσει πίσω της μια αστραφτερά αισθησιακή αύρα. Σήμα κατατεθέν του μπουκαλιού είναι οι χρυσές αλυσίδες, εμπνευσμένες από το εμβληματικό βραχιόλι Calisto, που δημιούργησε ο Guillaume Henry για την πρώτη του συλλογή prêt-a-porter για τον οίκο Nina Ricci.


Candy Kiss: το νέο γυναικείο άρωμα του οίκου Prada, παραμένει στο δέρμα σαν μια εθιστική, οσφρητική μελωδία.

PACKSHOT 30046


To Candy Kiss είναι το τέταρτο άρωμα της συλλογής Prada Candy το οποίο εμπνέεται από το ελεύθερο πνεύμα της δεκαετίας του 1960 και διαθέτει μία άκρως Pop διάθεση. Παραπέμποντας στην εθιστική φύση τους Candy, το νέο άρωμα αναδεικνύει μια ξεχωριστή νότα musk τυλίγοντας το σώμα με την πληθωρική της παρουσία. Θυμίζοντας το απαλό άρωμα από λευκό βαμβάκι, το musk τυλίγει το κορμί σε ένα αισθησιακό σύννεφο ενισχυμένο με ζωηρές νότες βανίλιας και ανθού πορτοκαλιάς. Το σχέδιο της συσκευασίας Prada Candy Kiss αποπνέει φρεσκάδα και αγνότητα, ενώ φωτίζεται από το μοτίβο φιλιού, εμπνευσμένο από το εμβληματικό σχέδιο των χειλιών Prada.

Daisy Dreamy Blush Edition: Ένα απαλό ροζ ελιξίριο, ένα αέρινο μπουκέτο από πέταλα λουλουδιών ανθίζει μέσα στην Άνοιξη για τον οίκο Marc Jacobs.

Daisy Dream Blush 0935d


Με νότες κορυφής τα φύλλα βιολέτας , το water lily και το περγαμόντο και νότες καρδιάς το τριαντάφυλλο, το Lily of Valley και τη φρέζια, ο οίκος Marc Jacobs δημιούργησε ένα άκρως χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο άρωμα σε ροζ αποχρώσεις. Ένα μπουκέτο από φρεσκοκομμένες μαργαρίτες ανθίζει στο μπουκάλι και το πλημμυρίζει με τα γυαλιστερά τους πέταλα.