Το πιο hot μακιγιάζ και χτένισμα που πρέπει να δοκιμάσεις το βράδυ της Ανάστασης!

Βιβή Αγγελάκη
Το πιο hot μακιγιάζ και χτένισμα που πρέπει να δοκιμάσεις το βράδυ της Ανάστασης!

Το δοκιμάσαμε και ο hair και make up artist Ρένος Πολίτης σου δείχνει βήμα- βήμα πώς θα το πετύχεις και εσύ!

Μια ανάσα πριν το βράδυ της Ανάστασης και οι περισσότερες βρισκόμαστε σε πυρετό προετοιμασίας μιας και εκτός από το outfit μας, το μακιγιάζ και τα μαλλιά μας «παίζουν» σημαντικό ρόλο στη λαμπερή εμφάνισή μας!

Τα διλήμματα πολλά: Τι μακιγιάζ να προτιμήσω; Να βάλω (πάλι) κόκκινο κραγιόν; Υπάρχει εναλλακτική; Πώς μπορώ να κάνω τα μαλλιά μου μόνη μου, πόσο μάλλον όταν δεν «πιάνουν» τα χέρια μου; Υπάρχει ένα εντυπωσιακό χτένισμα που μπορώ να κάνω την τελευταία στιγμή και μέσα σε λίγα λεπτά; Όλα αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα ήρθε να μας τα απαντήσει και φυσικά να μας δώσει τις σωτήριες λύσεις ο αγαπημένος μας hair & make-up artist Ρένος Πολίτης, δείχνοντάς μας βήμα-βήμα πώς μπορούμε να τα πετύχουμε μόνες μας!


Τα πινέλα βγήκαν, τα καλλυντικά μπήκαν σε σειρά και το look αποφασίστηκε: Το βράδυ της Ανάστασης θα κάνουμε ένα sunkissed, natural look και ένα messy χαμηλό σινιόν με twist!

13101429 1069922099746493 1737035241 n 1abb0


Ξεκινάμε!


Αρχικά ο Ρένος μας αποκάλυψε τα μυστικά για την τέλεια βάση: «Ξεκινάμε με ένα απαλό στην υφή του και super ενυδατικό lift foundation και μία διάφανη πούδρα χωρίς χρώμα. Σε αυτό το σημείο, τοποθετούμε τις λάμψεις στο πρόσωπο σταδιακά και σε επιλεγμένα σημεία και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη λάμψης, ψηλά ζυγωματικά ένα touch στη μύτη και λίγο στο πηγούνι.»


Φρύδια: «Χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα φρυδιών που θρέφει και ενυδατώνει τα φρύδια , ενώ παράλληλα «γεμίζουμε» τα σημεία που είναι πιο αραιά και υπάρχουν κενά.»


Μάτια: «Περνάμε μία nude σκιά σε κρεμώδη υφή που αναδεικνύει αφενός τα φρύδια και αφετέρου τονίζει το φυσικό χρώμα του βάθους των ματιών, προκειμένου να πετύχουμε μία τέλεια χρωματική αρμονία. Στη συνέχεια απλώνουμε μία σκιά ματιών (πάλι σε κρεμώδη υφή) σε bronze- χάλκινη απόχρωση για να δώσουμε μία μεταξένια- σατινέ αίσθηση και φυσική, όμορφη γυαλάδα στο μακιγιάζ των ματιών. Για ένα ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα, βάλαμε μία μικρή πινελιά από μία χρυσή διάφανη σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

LP1 3735 c7040

Σε αυτό το σημείο ξεκινάμε το απαραίτητο blending με το πινέλο, τραβώντας «προς τα έξω» τις γωνίες και αναμειγνύοντας στην ουσία όλες τις σκιές με έναν διακριτικό και πολύ προσεκτικό τρόπο.» Tο μυστικό που θα δώσει ένα πιο sunkissed αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών μας; Ο Ρένος μας έδειξε τον τρόπο: «Βάζουμε μία διάφανη κίτρινη και όχι λευκή σκιά στο εσωτερικό των ματιών προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδισμα με το φως.»

« Ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ των ματιών περνώντας ένα καφέ (σε σοκολατί απόχρωση) μαλακό μολύβι ματιών σύριζα στις κάτω βλεφαρίδες και στην εσωτερική γραμμή του ματιού. Κάνουμε blending με ένα πινελάκι για να δημιουργήσουμε το απαραίτητο σβήσιμο. Την ίδια σοκολατί απόχρωση χρησιμοποιούμε και στη μάσκαρα, για να ξεφύγουμε από τη μαύρη , που κάνει το look πιο «σκληρό».

COL1SDF 624a5

Το tip για τέλεια εφαρμογή; Ξεκινάμε από τη μέση προς τις άκρη των βλεφαρίδων , χωρίς να πηγαίνουμε βαθιά στις ρίζες, για πιο natural look. Στο τέλος, χτενίζουμε τις βλεφαρίδες ελαφρά με ένα βουρτσάκι για να διαλύσουμε τυχόν κόμπους.»


Μάγουλα- Ζυγωματικά: «Απλώνουμε το bronzer στα πιο ψηλά σημεία του προσώπου (όπως μπροστά στα μήλα) προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα sunkissed look.


Χείλη: Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από το κόκκινο κραγιόν, που η αλήθεια είναι πως πολυφοριέται στο glam μακιγιάζ και να δοκιμάσουμε τα nude lips! Ο Ρένος, μας δείχνει πώς: « Με ένα ενυδατικό, μαλακό nude μολύβι χειλιών περνάμε το περίγραμμα και μετά αρχίζουμε να «γεμίζουμε τα χείλη, είτε επιλέγοντας ένα nude κραγιόν στο χρώμα του μολυβιού, είτε ένα διάφανο gloss όχι με βαριά λάμψη αλλά με ήπια γυαλάδα!

LP1 3763 097ef
LP1 3770 a2d38

Όσο για τα μαλλιά (μετά τη μάχη που έγινε με τα ξηρά σαμπουάν και αφού διασταυρώσαμε τις χτένες μας, όπως θα δεις στη φωτός), ο Ρένος μας έδειξε το πιο εύκολο (και γρήγορο) χτένισμα που μπορεί να πετύχει κάθε γυναίκα μέσα σε ένα λεπτό και φυσικά να ταιριάζει άψογα με το sunkissed makeup look, ένα χαμηλό, messy twist σινιόν!

13082050 1069922083079828 1376473361 n a236b
13084185 1069921976413172 44045180 n 59816

«Ξεκινάμε κρεπάροντας ελαφρά τις ρίζες των μαλλιών για να δώσουμε περισσότερο όγκο. Σε αυτό το σημείο αν έχεις άτονα ή πολύ λεπτά μπορείς να βάλεις ως βάση ένα ξηρό σαμπουάν. «Σπρώχνουμε» όλα τα μαλλιά προς τα πίσω και τα γυρνάμε κάνοντας ένα χαλαρό twist. Στερεώνουμε με τσιμπιδάκια και φουρκέτες στο πίσω μέρος. Για πιο messy αποτέλεσμα, με τις άκρες των δακτύλων «ανοίγουμε» μερικές τούφες και βγάζουμε αν θέλουμε μερικά τουφάκια να πλαισιώνουν το πρόσωπο.»

LP1 3787 9917c
LP1 3803 5de36


Έτοιμες!