Παιχνίδι με τις βλεφαρίδες

Παιχνίδι με τις βλεφαρίδες

Ε, ναι! Κυριαρχούν παντού φέτος. Οι βλεφαρίδες δεν γίνεται να είναι αδιάφορες σε κανένα look, κι αυτό το υποστηρίζουν όλοι οι οίκοι μόδας.

«Σχεδόν σε κάθε show, αναδεικνύαμε τα μάτια», λέει η Pat McGrath, η Max Factor Global Creative Design Director, για την υπερβολική προσήλωση στην ανάδειξη των βλεφαρίδων αυτή τη σεζόν. Από τις διαχωρισμένες, λεπτές βλεφαρίδες μέχρι τις φορτωμένες με πολύ δόση μάσκαρα, όλο το θέμα ήταν το «παιχνίδι με τις βλεφαρίδες».

Η Pat πειραματίστηκε με τη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες στο show της Nina Ricci «πιο σοφιστικέ και ώριμο» λέει η ίδια, εφάρμοσε μάσκαρα μόνο στις ρίζες στην Prada «δίνει ένα πιο περιποιημένο look» συμπληρώνει και με πολλαπλές στρώσεις στον Gucci «υπέρ-λαμπερό» σημειώνει.

Στον Lanvin, οι πάνω και οι κάτω βλεφαρίδες έφεραν πολλές στρώσεις μάσκαρα για να ενισχύσουν το σβησμένο και τραβηγμένο προς τα έξω eyeliner, με στόχο «ένα επαναστατικό αλλά γλυκό look», όπως λέει η Pat.

Μια υποψία των 1970s αιωρείτο στο show του Valentino, με πολλές στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες, σε συνδυασμό με έντονα σχεδιασμένα φρύδια και ροδαλά χείλη, ένα look που η Pat περιγράφει ως «λαμπερό, σοφιστικέ, αλλά με ένα σοβαροφανώς πονηρό κλείσιμο ματιού».

«Απόλυτη εμμονή με τις βλεφαρίδες», έτσι περιγράφει η Pat το look στη Miu Miu, όπου τόσο οι πάνω όσο και οι κάτω βλεφαρίδες ήταν καλυμμένες με πολλές στρώσεις μάσκαρα και στη συνέχεια πιέστηκαν με το ειδικό ψαλίδι για να επιτευχθεί το «υπερβολικό» αραχνοειδές look.

Στον Calvin Klein, η μάσκαρα ήταν επικεντρωμένη κυρίως στις πάνω βλεφαρίδες, με το χρώμα να εφαρμόζεται βασικά στις ρίζες για να φαίνονται πιο παχιές, «για ένα δυνατό look, παραπάνω από τέλειο, όμορφο και απλό, συνοδευόμενο από φυσικά μάτια και έντονα φρύδια», λέει η Pat.

Εσείς διαλέξτε ποιος οίκος σας πηγαίνει καλύτερα και κάντε τις βλεφαρίδες όπως προτείνει, αρκεί να τις τονίσετε!