Μισός αιώνας δημιουργίας αρωμάτων

Μισός αιώνας δημιουργίας αρωμάτων

ο οίκος Yves Saint Laurent, παρπυσίαζει μία συλλογή που υμνεί την απλότητα και τις αντιθέσεις.

Εδώ και μισό αιώνα ο οίκος Yves Saint Laurent δημιουργεί αρώματα που γράφουν ιστορία και αποτελούν σημεία αναφοράς. Μεγάλες περίοδοι χαρακτηρίζονται από αυτά τα αρώματα που αφήνουν τη σφραγίδα τους, όπως έχουν κάνει και κομμάτια-δημιουργίες του οίκου στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Το σμόκιν, το κοντό παλτό Caban, το σαφάρι τζάκετ Saharienne, το φόρεμα Mondrian είναι κάποιες από αυτές.

Στο χώρο των αρωμάτων ο οίκος έχει να επιδείξει στη μακρά του πορεία, αρώματα για τη γυναίκα και τον άντρα όπως το Υ, το Pour Homme, το In Love Again, το Μ7, το Yvresse, το Nu, το Jazz, το Rive Gauche pour Homme.

Όλα αυτά τα αρώματα παρουσιάζονται με μία μινιμαλιστική προσέγγιση, στον εορτασμό των 50 χρόνων δημιουργίας, κρατώντας τις συσκευασίες των γυναικείων αρωμάτων σε ένα αισθησιακό ματ μπεζ που παραπέμπει στο γυμνό γυναικείο δέρμα και τα αντρικά σε μαύρο που αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την κομψότητα.

Ο σχεδιασμός όλων των μπουκαλιών αυτής τη συλλογής από τον Stefano Pilati, είναι γεωμετρικός και όταν τοποθετηθεί όλη η La Collection μαζί θυμίζει σκάκι και την αντιπαράθεση αντρών γυναικών, που παραμένει η ίδια στο πέρασμα των χρόνων.