Backstage Beauty: το "αρχιτεκτονικό" χτένισμα στο show της Carolina Herrera

Backstage Beauty: το "αρχιτεκτονικό" χτένισμα στο show της Carolina Herrera

Ο διάσημος hairstylist Orlando Pita εξηγεί βήμα βήμα πώς το δημιούργησε, με προϊόντα της Moroccanoil

Ο Orlando Pita του Orlo Salon της Moroccanoil δημιούργησε ένα δυναμικό, αρχιτεκτονικό look για το show της Carolina Herrera για την Άνοιξη 2013 στη Νew York Fashion Week. «Η Carolina ήθελε να αποφύγουμε οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν» είπε ο Pita για το κομψό λαμπερό graphic style που είδαμε στο catwalk, το οποίο ήταν ίσιο στα πλαϊνά και πίσω ενώ τούφες τραβηγμένες από το μέτωπο προς τα πίσω έδιναν την αίσθηση των μαλλιών που ήταν πιασμένα με μπαρέτα ή αλογοουρά.

«Αναμφισβήτητα, είναι ένα χτένισμα που απευθύνεται στις γυναίκες του σήμερα που έχουν αυτοπεποίθηση» είπε ο Orlando Pita και πρόσθεσε ότι «Το χτένισμα δείχνει δυναμικό τόσο σε κοντά όσο και σε μακριά μαλλιά. Επίσης, είναι γρήγορο και εύκολο να το κάνει κάποιος».

Το look βασίζεται σε 3 προϊόντα: το Moroccanoil Volumizing Mousse (θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. τον Οκτώβριο του 2012), το Moroccanoil Luminous Hairspray Strong και το Moroccanoil Frizz Control. Ιδού πώς το δημιούργησε, βήμα βήμα:


-«Άπλωσα πρώτα το Moroccanoil Volumizing Mousse (έναν αφρό ειδικά σχεδιασμένο για να δίνει «σώμα» - όγκο στα μαλλιά και να δημιουργεί φυσική κίνηση) και με το σίδερο ισιώματος Moroccanoil Ionic Ceramic Brush ίσιωσα τα μαλλιά στα πλαϊνά και πίσω για να δημιουργήσω έναν ελαφρύ όγκο. Χρησιμοποίησα το Moroccanoil Luminous Hairspray Strong στη ρίζα κάθε τούφας.

- Στη συνέχεια, για να δημιουργήσω ένα ενιαίο, λείο αποτέλεσμα στην κορυφή, ξεχώρισα σταδιακά οριζόντια τμήματα- τούφες μεγέθους ½ ίντσας ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και ψέκασα το κάθε τμήμα με το Moroccanoil Luminous Hairspray Strong.

- Στη συνέχεια χτένισα απαλά τα μαλλιά στα πλαϊνά του κεφαλιού ώστε να γίνουν απόλυτα λεία και το μπροστινό τμήμα προς τα πίσω. Αυτό το look κανονικά θα είχε μια μπαρέτα, όμως δεν θέλαμε να δώσουμε μια κοριτσίστικη αίσθηση στο look. Στο τέλος ψέκασα όλο το κεφάλι με το Moroccanoil Luminous Hairspray Strong το οποίο όχι μόνο παρείχε δυνατό κράτημα αλλά έκανε τα μαλλιά πιο λαμπερά από ποτέ και έδωσε την αίσθηση ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί spray.

- Ολοκλήρωσα με ένα ελαφρύ ψέκασμα του Moroccanoil Frizz Control στην κορυφή του κεφαλιού (περιέχει εκχύλισμα από έλαιο argan και ένα ειδικό ανάλαφρο μείγμα συστατικών που λειαίνουν την τρίχα) για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν ατημέλητες τούφες και για να αναδείξω ακόμα περισσότερο το χτένισμα.