Backstage Beauty: το κομψό, χαμηλό ponytail στο show του Ermanno Scervino

Backstage Beauty: το κομψό, χαμηλό ponytail στο show του Ermanno Scervino

Ο hairstylist Gabriele Trezzi εξηγεί πώς το δημιούργησε, με προϊόντα της Moroccanoil

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα χτένισμα κομψό και εκλεπτυσμένο αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο και τολμηρό. Ανέτρεξα στη δεκαετία του '60 όπου κυριαρχούσε η θηλυκότητα και το γκλαμ. Το hairstyle των μοντέλων ωστόσο ήθελα να έχει μία νότα πιο σύγχρονη και φρέσκια που θα έδινε την αίσθηση της ζωντανής κίνησης στο μαλλί» είπε ο Gabriele Trezzi.

«Κράτησα το μπροστινό τμήμα του κεφαλιού "αυστηρό" και έπιασα τα μαλλιά πίσω σε μία χαμηλή αλογουρά που ακουμπούσε τον αυχένα, δίνοντας ελάχιστο όγκο στην κορυφή. Για να μπορέσω να δουλέψω καλά την τρίχα ήταν σημαντικό τα μαλλιά να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και να ακτινοβολούν και σε αυτό με βοήθησαν τα προϊόντα της Moroccanoil.»


Το χτένισμα step by step από τον ο Gabriele Trezzi:

- «Πριν ξεκινήσω άπλωσα σε όλο το μήκος των μαλλιών το Moroccanoil Treatment Light για να γίνουν πιο απαλά, υγιή και λεία.

- Χρησιμοποίησα τον αφρό Moroccanoil Curl Control Mousse ώστε να δημιουργήσω την κατάλληλη "βάση". Στέγνωσα τα μαλλιά με προσοχή χρησιμοποιώντας την ειδική βούρτσα Moroccanoil Ionic Ceramic Brush και το επαγγελματικό πιστολάκι Moroccanoil Professional Series Hair Dryer.

- Το επόμενο μου βήμα, και σε στεγνά πλεόν μαλλιά, ήταν να χρησιμοποιήσω το Moroccanoil Luminous Hairspray το οποίο κάνει την τρίχα ελαστική και λεία ενώ ταυτόχρονα χαρίζει κράτημα που διαρκεί.

- Έχοντας καλή βάση πια ξεκίνησα να δημιουργώ το χτένισμα: Πρώτα χώρισα τα μαλλιά σε τρία μέρη και με μία κεραμική πλάκα έδωσα έντονα wavy κίνηση στην τρίχα. 'Επειτα τα χτένισα για να δείχνουν μαλακά, λεία και αισθησιακά.

- Για να δώσω όγκο στο πίσω μέρος του χτενίσματος κρέπαρα το μαλλί πάνω από τον αυχένα χρησιμοποιώντας Moroccanoil Luminous Hairspray με γρήγορες και ανάλαφρες κινήσεις. Με αυτόν το τρόπο κατάφερα να δημιουργήσω μία αντίθεση στο χτένισμα, με σέξι και ανάλαφρο ύφος στο πίσω μέρος και αυστηρά δομημένο ύφος μπροστά.

- Ολοκλήρωσα το look φτιάχνοντας μία χαμηλή αλογοουρά χαμηλά στον αυχένα, ανάλαφρη αλλά με σχήμα, αφήνοντας τα κυματιστά μαλλιά να πέφτουν αισθησιακά στην πλάτη.

- Τελειοποίησα τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος ώστε να παραμείνουν λεία και απαλά και στη συνέχεια έφερα την μακριά φράντζα στο πλάι καλύπτοντας τα αυτιά.

- Μία τελευταία αλλά απαραίτητη κίνηση ήταν να χρησιμοποίησω το Moroccanoil Luminous Hairspray, για να δώσω δύναμη στο σχήμα του χτενίσματος που όμως μοιάζει φυσικό και ανάλαφρο.