Πώς θα κάνετε την τέλεια βάση μακιγιάζ

Πώς θα κάνετε την τέλεια βάση μακιγιάζ

Η διάσημη makeup artist Pat McGrath δίνει 4 έξυπνα tips 

«Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως το μόνο που χρειάζεται για ομοιόμορφη, άψογη επιδερμίδα είναι να απλώσουν μπόλικο φον ντε τεν, όμως αυτό είναι εντελώς λάθος» λέει η Pat McGrath. «Χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο, να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα και θα δείτε πως μπορείτε και μόνες σας να δημιουργήσετε αυτή την αίσθηση της τέλειας, γυμνής επιδερμίδας- κιας έχετε χρησιμοποιήσει προϊόντα μακιγιάζ!».


1. Φον ντε τεν: Πριν καν ανοίξετε το μπουκαλάκι, κάντε απολέπιση και ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα σας. «Απλώνω την ενυδατική στα πρόσωπα των μοντέλων κάνοντας μασάζ αφενός για να απορροφηθούν τέλεια τα συστατικά αφετέρου για να τονώσω την μικροκυκλοφορία» λέει η makeup artist, η οποία είναι και Creative Director της Max Factor. Στη συνέχεια, ζεστάνετε το φον ντε τεν στην παλάμη σας και απλώστε το πρώτα στα σημεία που υπάρχουν ανομοιομορφίες, κοκκινίλες, καφέ κηλίδες- και στο λαιμό και το ντεκολτέ. Κάντε καλό blending μέχρι να τις εξουδετερώσετε και το προϊόν να είναι "αόρατο". «Προσωπικά απλώνω φον ντε τεν και στα αυτιά, γιατί πολλές φορές είναι πιο κόκκινα από το υπόλοιπο πρόσωπο» λέει η McGrath.

2. Concealer: Επιλέξτε μια ματ φόρμουλα για την περιοχή κάτω από τα μάτια και γύρω από την μύτη ή μια κρεμώδη αν έχετε ξηρή επιδερμίδα. Με ένα ειδικό, μυτερό πινέλο τοποθετήστε το προϊόν σε κάθε ένα από τα σημεία που θέλουν κάλυψη και ταμπονάρετε με το δάχτυλό σας, για να πετύχετε το τέλειο blending. «Χρησιμοποιήστε τη λιγότερη δυνατή ποσότητα», συμβουλεύει η makeup artist.

3. Highlighter: Για να κάνει το πρόσωπο να δείχνει άψογο, σχεδόν εξωπραγματικό, η McGrath απλώνει το highlighter όχι σε ένα αλλά σε εννιά σημεία: τα ζυγωματικά, τη ράχη της μύτης, τα κόκκαλα κάτω απο τα φρύδια, την εσωτερική γωνία των ματιών, τη λακουβίτσα στη μέση των χειλιών, και πηγούνι- και απλώνει το προϊόν ταμποναριστά με το δάχτυλο. Έχει ιδιαίτερη σημασία να επιλέξετε απόχρωση που ταιριάζει τέλεια με την επιδερμίδα σας ή είναι μισό τόνο πιο ανοιχτή- όχι περισσότερο.

4. Πούδρα: Ξεκινήστε ταμπονάροντας πολύ ελαφρά το πρόσωπο με ένα χαρτομάντηλο Απλώστε την πούδρα με πινέλο στην ζώνη Τ, κάτω από τα μάτια, γύρω από το στόμα και το πηγούνι. «Αφήστε τα ζυγωματικά χωρίς προϊόν- με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο δείχνει φυσικά φωτεινό» εξηγεί η Pat McGrath.



Διαβαστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Bath Butter για την ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα-εξπρές για τα σπυράκια

Πώς θα οργανώσετε το νεσεσέρ σας