Golden Globes Beauty: Το μακιγιάζ της Anne Hathaway

Golden Globes Beauty: Το μακιγιάζ της Anne Hathaway

Η makeup artist Kate Lee, εξηγεί βήμα βήμα πώς το δημιούργησε

«Το φόρεμα της Anne ήταν το πιο λευκό που μπορείτε να φανταστείτε», είπε στο allure.com η celebrity makeup artist Kate Lee, η οποία επιμελήθηκε το μακιγιάζ της ηθοποιού. «Αυτό που μου άρεσε όμως, ήταν πως δεν είχε καθόλου ασημί ή χρυσό, μόνο πολύ πολύ μικρές παγιέτες και κρυσταλλάκια, οπότε δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω μακιγιάζ με χρυσό ή ασημί- όμως δεν ήθελα να την αφήσω άτονη».

Δείτε, λοιπόν, βήμα βήμα, πώς δημιούργησε το look της Hathaway:


Επιδερμίδα: Όποτε δουλεύω με την Anne, πάντα προετοιμάζω την επιδερμίδα της με το Hydra Beauty Serum της Chanel. Γουργουρίζει σαν γάτα όταν κάνω μασάζ στο πρόσωπό της με αυτό, γιατί είναι τόσο ενυδατικό και μυρίζει ομορφα. Για την βραδιά του event, ήθελα να κάνω το δέρμα της να μοιάζει σα να λάμπει εκ των έσω, οποτε άπλωσα το Chanel Base Lumière που δίνει άμεση λάμψη στο πρόσωπο. Μετά, χρησιμοποίησα δύο διαφορετικά φον ντε τεν- το Chanel Vitalumière Aqua σε όλο το πρόσωπο για να δώσω ομοιόμορφο τόνο και να κρατήσω τη λάμψη του, και μια μικρή ποσότητα του Chanel Perfection Lumière, μόνο στα σημεία που χρειάζονταν λίγη περισσότερη κάλυψη, κυρίως στο κέντρο του προσώπου.

Ζυγωματικά: Ξεκίνησα το μακιγιάζ με το blush. Πρώτα σμίλεψα τα ζυγωματικά της με την πούδρα Kevyn Aucoin Sculpting Powder, Medium και συνέχισα με την Poudre Signée De Chanel, μια πούδρα που δίνει φως αλλά όχι χρώμα, και είναι ιδανική για κάθε τόνο επιδερμίδας. Την άπλωσα στα ζυγωματικά, κατά μήκος της κάτω γνάθου και στη ράχη της μύτης. Στα μάγουλα χρησιμοποίησα ένα πολύ απαλό ροδανική blush για να δώσω λίγο χρώμα στο πρόσωπό της. Ήξερα πως θα χρησιμοποιούσα ροζ κραγιόν οπότε για τα μάγουλα ήθελα ένα χρώμα που θα έκανε κοντράστ.

Φρύδια: Μου αρέσει να κάνω τα φρύδια πριν το υπόλοιπο μακιγιάζ των ματιών γιατί δίνουν στο πρόσωπο δομή και διαστάσεις και, αν και με το συγκεκριμένο χτέισμα τα φρύδια της δεν φαίνονται, ήξερα πως κάποια στιγμή θα τα βλέπατε. Αυτή την εποχή τα αφήνουμε να μεγαλώσουν λίγο- πιστεύω πως θα δείχνουν πανέμορφα με τα κοντά μαλλιά της οπότε για μερικές εβδομάδες δεν τα βγάζουμε. Γέμισα τυχόν κενά με την Anastasia Brow Powder και τιθάσευσα τις τριχούλες με το Anastasia Brow Gel.

Μάτια: Δεν ήθελα να βάλω καθόλου γραμμές στα μάτια της γιατί θα την έκαναν να δείχνει πιο μεγάλη, ενώ αυτό που ήθελα ήταν ένα μακιγιάζ πολύ νεανικό. Χρησιμοποίησα μια μοβ-γκρι σκιά, την Chanel Soft Touch Eyeshadow, Fauve και έκανα καλό blending στην κογχη των ματιών και κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων. Άφησα τα βλέφαρα γυμνά, δεν έβαλα eyeliner, γύρσα τις βλεφαρίδες της και πέρασα την αδιάβροχη μάσκαρα Chanel Inimitable. Αυτό είναι ένα ακόμα προΊόν μπαλαντέρ για το κόκκινο χαλί, γιατί μερικές φορές πέφτουν και κάποια δάκρυα.

Χείλη: Δεν έβαλα μολύβι χειλιών, προτίμησα να απλώσω το κραγιόν με ένα πινέλο και να το σβήσω προς τη γραμμή των χειλιών. Η Annie έχει υπέροχα, γεμάτα χείλη, οπότε δεν χρειάζεται να τα διορθώσω ή να τα γεμίσω. Όσο για το χρώμα, επέλεξα μια απόχρωση που έχω ξαναχρησιμοποιήσει στην Anne, το Chanel Rouge Allure Luminous Intense Lip Colour, Sedusicante. Όταν επιλέγεις ροζ για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες όπως δική της, πρέπει να προσέχεις να μην είναι πολύ φωτεινό, πολύ πορτοκαλί ή μπλε- αυτό είναι σαν το "μαύρο" των ροζ κραγιόν. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μην μπορεί να το φορέσει.


Διαβάστε ακόμα

Το χτένισμα της Julianne Moore στις Χρυσές Σφαίρες

Χρυσές Σφαίρες: Τι κάνουν στα μαλλιά τους οι stars πριν το event;

Golden Globes: Τι θα'χει μέσα η goodie bag που θα πάρουν οι καλεσμένοι;