Backstage Beauty: Αισθησιακά waves στο show του label Just Cavalli

Backstage Beauty: Αισθησιακά waves στο show του label Just Cavalli

Βήμα βήμα το look από τον hair stylist James Pecis για την Moroccanoil

«Τα αρώματα, χρώματα και οι ήχοι από το Bhutan... η κολεξιόν Just Cavalli Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014 αφηγείται την ιστορία ενός εξωτικού και μεθυστικού ταξιδιού που κινείται μεταξύ της παράδοσης και του σύγχρονου, τονίζοντας την υποβλητική δύναμη της χώρας αυτής σε υφάσματα και σχέδια υφάσματος- αυτή ακριβώς την αίσθηση θέλησα να αποτυπώσω στο χτένισμα των μοντέλων» είπε από το backstage του show ο James Pecis.

Είδαμε,λοιπόν, έντονους και μεγάλους κυματισμούς, χτενίσματα που ήταν απαλά και θηλυκά αλλά ταυτόχρονα είχαν και ένα πιο ακραίο και μοντέρνο ύφος. Λεία μαλλιά που καταλήγουν σε υπέροχες, αισθησιακές μπούκλες καθώς τα μοντέλα περπάτησαν στον ήχο του γκονγκ το οποίο σημάδεψε το ρυθμό του show. «Για να δημιουργήσω τα looks, ήταν βασικό να χρησιμοποιήσω προϊόντα που δίνουν φόρμα και στήριξη, να προστατέψω τα μαλλιά από το πιστολάκι και το σίδερο αλλά και επιτύχω ένα φυσικό look» είπε ο James Pecis.


Πως το δημιούργησε:


- «Πρώτα εφάρμοσα το Volumizing Mousse (διαθέσιμο αποκλειστικά στις ΗΠΑ) και δούλεψα σε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών με τα δάχτυλα μου για να βοηθήσω το προϊόν να διεισδύσει στην τρίχα. Αυτό ήταν σημαντικό για να δημιουργήσω μία δυνατή και με όγκο βάση.»
-«Ύστερα στέγνωσα τα μαλλιά χρησιμοποιώντας τη βούρτσα Moroccanoil XLPRO Paddle Brush για να καταφέρω να δημιουργήσω ένα αποτέλεσμα λείο που να μην φριζάρει.
- «Έκανα ένα βαθύ χώρισμα στην κορυφή του κεφαλιού, το οποίο χώρισα σε δύο μεγάλα τμήματα που έβαλα στις άκρες. Στη συνέχεια ψέκασα κάθε τμήμα με το Moroccanoil Luminous Hairspray Medium για ελαστικό κράτημα και για να δώσω κίνηση στο χτένισμα.
- «Στη συνέχεια στριφογύρισα το μαλλί γύρω από δύο μεγάλα τσιμπιδάκια και τα στερέωσα με ένα clip. Πέρασα τα μαλλιά με το σίδερο ισιώματος για να φτιάξω τους κυματισμούς.
- «Μόλις τα μαλλιά κρύωσαν, αφαίρεσα τα τσιμπιδάκια και τα χτένισα με τα δάχτυλα μου για να χωρίσω τις μπούκλες ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησα μία βούρτσα με αραιά δόντια. Ολοκλήρωσα το look με λίγο από το Moroccanoil Treatment Light για να ελαττώσω τυχόν τούφες που πετούσαν και για να δώσω στα μαλλιά ένα αποτέλεσμα υγιούς μαλλιού. Τέλος ψέκασα ελαφρά το Moroccanoil Glimmer Shine Spray για μία δόση λάμψης που αντανακλούσε το φως – για ένα look εξαιρετικά θηλυκό, εξωτικό και αποπλανητικό.»