6 λάθη που κάνετε με τη μάσκαρα!

Βιβή Αγγελάκη
6 λάθη που κάνετε με τη μάσκαρα!

Μικρά μυστικά που θα αποθεώσουν τις βλεφαρίδες σας! 

Ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικές λάτρεις του μινιμαλ μακιγιάζ έχουν οπωσδήποτε μια αγαπημένη μάσκαρα στο νεσεσέρ τους, και δικαίως καθως είναι το "μαγικό ραβδάκι" που μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να μεταμορφώσει το βλέμμα!

Παράλληλα με την αγαπημένη σας μάσκαρα όμως, σημαντικό ρόλο για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα παίζει και ο τρόπος που την εφαρμόζετε ώστε να πάρετε το 100% των δυνατοτήτων της!

Ρωτήσαμε τους makeup artists και μας αποκάλυψαν τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τη μάσκαρα και πώς να τα αποφύγουμε:

1.Βάζετε 10 στρώσεις για... δραμα(τικο) αποτέλεσμα
Ουκ εν τω πολλώ τω ευ έλεγαν οι αρχαιοι ημών προγονοι, και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της μάσκαρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να απλώνετε 1 ή 2 στρώσεις αν θέλετε ένα πιο φυσικό look, ή 2 με 3 στρώσεις αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα- ανάλογα πάντα με την καμπυλότητα των βλεφαρίδων σας.

2. Βάζετε υπερβολική ποσότητα μάσκαρα στο βουρτσάκι
Στην ίδια λογική με το πρώτο λάθος, δεν χρειάζεται να φορτώνετε το βουρτσάκι με πολύ προϊόν. Κάθε μάσκαρα ειναι μελετημένη έτσι ώστε στο βουρτσάκι της να κρατάει ακριβώς την ποσοτητα που χρειάζεστε, οποτε γιατί να πάτε γυρεύοντας για βλεφαρίδες με... αντιαισθητικούς κόμπους;


3.Χτυπάτε επανειλημμένα το βουρτσάκι μέσα στη μάσκαρα
Αποφύγετε να παίζετε βάζοντας και βγάζοντας το βουρτσάκι της μάσκαρα στο tube. Κάτι τέτοιο, ωθεί τον αέρα μέσα στη συσκευασία και με αποτέλεσμα να στεγνώνει η μάσκαρα γρηγορότερα.


4. Βάφεστε στα τυφλά

Ακομα και η πιο τέλεια τεχνολογικά μάσκαρα θέλει τον τρόπο της όταν την φοράτε. Εφαρμόστε το βουρτσάκι στη βάσητων βλεφαρίδων σας για 5 δευτερόλεπτα και μετά κατευθύνετε προς το μέσο και την άκρη τους. Ένας άλλος αγαπημένος τρόπος των makeup artists είναι να εφαρμόζουν τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ από τη ρίζα μέχρι την άκρη.

5. Δεν λέτε να αποχωριστείτε τη μάσκαρα (που δεν φοράτε)

Από τη στιγμή που τη δοκιμάσατε και δεν την λατρέψατε αυτομάτως, οι ελπίδες να αλλάξετε γνώμη είναι ελάχιστες. Πετάξτε λοιπον τις μασκαρα που εχουν ξεμεινει για μήνες στο νεσεσέρ σας γιατί είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθούν μικροβια στη φορμουλα, που προκαλούν φαγούρα, τσούξιμο ακόμα και οφθαλμολογική μολυνση.

6. Αντιγράφετε το νεσεσέρ της κολλητής σας

Η μάσκαρα που αποθεώνει τις βλεφαρίδες της φίλης σας ειναι πολύ πιθανόν να μην ταιριάζει στις δικές σας βλεφαρίδες. Επομένως, πριν επενδύσετε σε ένα προϊόν που τελικά θα ξεχαστεί στο βάθος του νεσεσέρ σας, κάντε crash test ζητώντας δειγματάκια από τις μάσκαρα που έχετε βάλει στο μάτι και συμβουλευτείτε τις beauty experts των εταιρειών για να σας προτείνουν την ιδανική για τα μάτια σας.

Διαβάστε ακόμη:

Θέλετε να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας; Δείτε 3 θαυματουργά φυσικά συστατικά!

Καταπολεμήστε άμεσα την ακμή με μέντα!