Λαμπερό δέρμα με μάσκα παπάγιας!

Βιβή Αγγελάκη
Λαμπερό δέρμα με μάσκα παπάγιας!

Αφιερώστε λίγο χρόνο και αποκτήστε αναζωογονημένο δέρμα!

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια απλή αλλά αποτελεσματική μάσκα προσώπου με παπάγια και αποκτήστε όμορφο και λαμπερό δέρμα. Αυτή η συνταγή ομορφιάς θρέφει το δέρμα σας με τρία απλά υλικά : την παπάγια, το μέλι και το χυμό λεμονιού.

Η παπάγια, που ονομάζεται επίσης το «φρούτο των αγγέλων», είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και E, και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ενυδατώνει το δέρμα σας και το κρατά απαλό, αφαιρώντας τα σκούρα στίγματα της επιδερμίδας και άλλα προβλήματα από την ακμή. Ακόμη, χάρη στα ένζυμα που περιέχει, απολεπίζει ήπια το δέρμα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και το βοηθά να διατηρείται σφριγηλό και νεανικό.

Από την άλλη, το μέλι βοηθά να διατηρηθεί η υγρασία του δέρματός σας κρατώντας το ενυδατωμένο. Παράλληλα έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση , καταπολεμώντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.

Τέλος ο χυμός από λεμόνια, με βιταμίνη C περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά που θα αναζωογονήσουν το δέρμα σας.


Για τη θαυματουργή μάσκα προσώπου λοιπόν, θα χρειαστείτε:

1/4 ώριμη παπάγια , μέλι και λεμόνι

Ξεκινήστε λοιπόν κόβοντας το ένα-τέταρτο της παπάγια σε κομμάτια. Έπειτα βάλτε σε ένα μπλέντερ όλα τα κομματάκια της παπάγια. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού. Τέλος ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη λεπτή πάστα.

Σε καθαρό δέρμα, απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω απ΄ τα μάτια. Άφησέ τη για 10 με 15 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

Διαβάστε ακόμη:

Ξηρά και σκασμένα χείλη; Δοκιμάστε τις δύο αυτές φυσικές συνταγές!

Τέλεια φρύδια: Οδηγίες step by step για να μην κάνεις ποτέ λάθος!