Πανάδες; Απαλλαγείτε μια και καλή!

Βιβή Αγγελάκη
Πανάδες; Απαλλαγείτε μια και καλή!

2 φυσικές συνταγές θα σας βοηθήσουν!

Το πρόβλημα των πανάδων είναι πολύ συχνό. Σίγουρα όλες οι γυναίκες μετά το καλοκαίρι κυρίως, (που το δέρμα τους εκτίθεται περισσότερες ώρες στον ήλιο) παρατηρούν να εμφανίζονται πανάδες στο δέρμα τους! Η ακριβής αιτία των πανάδων, όπως υποστηρίζουν αρκετοί δερματολόγοι, παραμένει άγνωστη, βέβαια υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορούν να τις προκαλέσουν όπως γενετικοί κληρονομικοί παράγοντες, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής και ορμονικές διαταραχές- κυρίως την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Οι πιο συχνές περιοχές εμφάνισής τους είναι στο πρόσωπο κυρίως τα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το μέτωπο και το πηγούνι, ο λαιμός και η πάνω πλευρά των χεριών.

Αν λοιπόν κουραστήκατε να καλύπτετε τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας σας με ειδικές τεχνικές στο μακιγιάζ σας και θέλετε να εξαφανίσετε μια για πάντα τις ενοχλητικές πανάδες, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές με αγγούρι!

Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστείτε μόνο:
1 αγγούρι (το χυμό του)
3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας


Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη και απλή!
Ξεφλουδίστε το αγγούρι και το κόψτε το σε κομμάτια. Πολτοποιήστε αυτά κομμάτια σε ένα μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα. Συμπιέστε το χυμό από το αγγούρι έξω από τον πουρέ του αγγουριού. Βάλτε το χυμό του αγγουριού σε ένα γυάλινο βαζάκι και προσθέστε τρείς έως τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε καλά! Απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας, χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 10-15 λεπτά.


Η δεύτερη συνταγή έχει και αυτή ως βασικό συστατικό της το αγγούρι:
1 αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η προετοιμασία είναι ίδια με την πρώτη συνταγή!
Κόψτε μερικά κομμάτια από αγγούρι-αφού το καθαρίσετε- και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο, και δύο έως τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας, είτε με το χέρι σας είτε χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 10-15 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:

Ενώ κοιμάστε... οι ραγάδες σας μειώνονται! Μάθετε πώς!

Πείτε αντίο στα λιπαρά μαλλιά με 2 θαυματουργές συνταγές!