Πινέλα μακιγιάζ: Κάθε πότε πρέπει να τα καθαρίζουμε και με ποιο τρόπο;

Βιβή Αγγελάκη
Πινέλα μακιγιάζ: Κάθε πότε πρέπει να τα καθαρίζουμε και με ποιο τρόπο;

Η κίνηση που δεν πρέπει να ξεχνάς

Όσο και αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, τα πινέλα και τα βουρτσάκια του μακιγιάζ είναι αυτά που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα σου καθημερινά-κάθε φορά που βάφεσαι- οπότε συμβάλλουν και αυτά στη διατήρηση μίας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ο μη συχνός και σωστός τρόπος καθαρισμού τους, μετατρέπει τα πινέλα σε πηγές συσσώρευσης βακτηρίων, σκόνης και άλλων στοιχείων που επιβαρύνουν την επιδερμίδα!

Αποτέλεσμα είναι αφενός ένα κακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ (μιας και τα προϊόντα που έχεις χρησιμοποιήσει δεν θα έχουν απλωθεί σωστά) αλλά και η εμφάνιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμής, ερυθρότητας μέχρι και σοβαρότερων μολύνσεων!

41955e9807f6944dd839e0945890e9c9

Κάθε πότε όμως, θα πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Η makeup artist Jillian Dempsey όπως και οι περισσότεροι ειδικοί αναφέρουν πως θα πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψουμε τη βρωμιά και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις τρίχες τους!

53acd93e6e80c046a25949c0e5f41097

Με ποιο τρόπο μπορούμε να τα καθαρίζουμε;

Εκτός από τα προϊόντα ειδικά για το πλύσιμο των πινέλων, που μπορούμε να προμηθευτούμε από τα μαγαζιά με καλλυντικά είδη, μια πιο οικονομική λύση, είναι να χρησιμοποιήσουμε μια μπάρα σαπουνιού -τρίβοντάς πάνω του τις τρίχες του πινέλου - ή λίγο από το καθαριστικό των πιάτων από την κουζίνα μας, πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Tip: Δώσε έμφαση μόνο στις τρίχες από το πινέλο, αποφεύγοντας την επαφή με τη λαβή ή τα μεταλλικά σημεία του πινέλου. Αφαίρεσαι την περιττή ποσότητα νερού ταμποναριστά πάνω σε λίγο χαρτί ή σε μια πετσέτα και άφησέ το να στεγνώσει εντελώς, τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να το διατηρείς σε ένα καθαρό μέρος μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις!