Ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής; Καταπολεμήστε τη με λάδι καρύδας!

Βιβή Αγγελάκη
Ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής; Καταπολεμήστε τη με λάδι καρύδας!

Λαμπερά μαλλιά, χωρίς ξηροδερμία εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα!

Πολλές φορές, έχουμε τονίσει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας στην φροντίδα της επιδερμίδας, των μαλλιών ακόμα και των δοντιών μας. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία που περιέχει, διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε, επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος ενώ έχει και αντιγηραντική δράση.

Όσο αφορά τα μαλλιά, το έλαιο καρύδας κάνει πραγματικά θαύματα, ειδικά αν υποφέρετε από το ενοχλητικό πρόβλημα της ξηροδερμίας στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Πριν το λούσιμο, απλώστε το λάδι σε όλο το μήκος των μαλλιών σας (από τη ρίζα έως και τις άκρες) και στο τριχωτό της κεφαλής (μιας και εκεί εμφανίζεται το πρόβλημα της ξηροδερμίας). Κάντε ελαφρύ μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για πιο γρήγορη απορρόφηση.

Αφήστε το για περίπου μισή ώρα ή όλο το βράδυ- σε περίπτωση έντονης ξηροδερμίας. Καλό είναι να φορέσετε ένα σκουφάκι μπάνιου ή να τυλίξτε με με μεμβράνη τα μαλλιά σας για να μη λερωθείτε. Αφαιρέστε το με το λούσιμο.

Διαβάστε ακόμη:

Η πιο εύκολη anti stress μάσκα προσώπου!

4 τρόποι για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα νύχια σας!

Δεντρολίβανο: H πιο οικονομική λύση για να μακρύνουν τα μαλλιά σας!