Ευαίσθητα μάτια; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών!

Βιβή Αγγελάκη
Ευαίσθητα μάτια; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών!

Οι «χρυσοί» κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε!

Η ευαισθησία στα μάτια είναι συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και περίπλοκη στις γυναίκες, όταν πρόκειται για το μακιγιάζ μας !

Φυσικά, αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με ευαίσθητα μάτια, δε σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσετε να βάφεστε και να χρησιμοποιείτε καλλυντικά προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να ακολουθείτε κάποιους μικρούς «χρυσούς» κανόνες, έτσι ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέχετε:

1) Προσέξτε τι επιλέγετε!

Αν τα μάτια σας είναι ερεθισμένα και κόκκινα, μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που μπορεί να περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες ή είναι τα πιο φθηνά της αγοράς , καθώς το πρόβλημά σας θα επιδεινωθεί. Μην τσιγκουνευτείτε να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα και να επιλέξετε υποαλλεργικά προϊόντα ειδικά για ευαίσθητα μάτια, που θα είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα. Με αυτά θα μπορείτε να πετύχετε ένα καταπληκτικό μακιγιάζ ματιών για ώρες, χωρίς να αισθανθείτε δυσφορία.


2) Η καθαριότητα είναι το Α και Ω!

Εκτός από τα ειδικά προϊόντα για ευαίσθητα μάτια, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καλά και τακτικά τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για να βάφεστε. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς ή μολύνσεις στα μάτια σας, που θα μπορούσαν να προκληθούν από τη σκόνη ή τα μικρόβια που «μαζεύονται» στις τρίχες των πινέλων. Καλό θα ήταν επίσης, να χρησιμοποιείτε πινέλα με φυσική τρίχα. Και προσοχή! Μη μοιράζεστε τα προϊόντα ματιών ή τα υλικά που χρησιμοποιείτε στα μάτια σας (πινέλα, βουρτσάκια... ) με άλλους.

3) Προτιμήστε κρεμώδεις σκιές ματιών!

Αντικαταστήστε τις σκιές ματιών σε μορφή σκόνης με αντίστοιχες σε κρεμώδη υφή. Πολλές φορές, η σύνθεση των σκιών με σκόνη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό όταν έρθει σε επαφή με τα μάτια. Αντίθετα, οι σκιές με κρεμώδη υφή, είναι πιο απαλές και να δένουν αρμονικά με το δέρμα χωρίς να προκαλούν βλάβη στα μάτια.

4) Προσοχή στο μολύβι ματιών και το eyeliner!

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σκληρά μολύβια ματιών που γδέρνουν τα μάτια, ενώ προσέξτε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το εσωτερικό του οφθαλμού, δηλαδή να μη το βάζετε στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων. Βάλτε μολύβι ή eyeliner στο κάτω βλέφαρο, κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων ή πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων στο άνω. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ή eyeliner khol που είναι λιγότερο επιθετικά και κατάλληλα για ευαίσθητα μάτια μακιγιάζ.

5) Ξεβαφτείτε για τα μάτια σας και μόνο!

Το ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι ένα από τα must στην καθημερινή σας περιποίηση, πόσο μάλλον, όταν έχετε ευαισθησία στα μάτια σας. Φροντίστε να επιλέγετε απαλές λοσιόν ή γαλακτώματα ειδικά για την περιοχή των ματιών, όσο το δυνατό πιο φυσικά, που θα αφαιρούν και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας, λίγο πριν κοιμηθείτε.

Και φυσικά...

6) Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Φυσικά πολλές φορές αναρωτιέστε γιατί αν και ακολουθείτε πιστά τους παραπάνω κανόνες τα μάτια σας συνεχίζουν να είναι ερεθισμένα. Η αιτία μπορεί να κρύβεται στον τρόπο που φέρεστε στα μάτια σας. Έτσι ,λοιπόν, εφαρμόστε ένα οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν στα μάτια με απαλές κινήσεις, χωρίς να γδέρνετε, να τραβάτε ή να πιέζετε το δέρμα σας.

Τώρα ξέρετε τι χρειάζεται για να είστε όμορφες χωρίς το φόβο ερεθισμών στα μάτια σας!

Διαβάστε ακόμη:

Η πιο εύκολη και ανέξοδη εναλλακτική λύση για να ξεβαφτείτε!

Κυτταρίτιδα: οι σωστές κινήσεις μασάζ για το σπίτι!