Διαλέξτε τη μάσκα προσώπου που σας ταιριάζει, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας!

Βιβή Αγγελάκη
Διαλέξτε τη μάσκα προσώπου που σας ταιριάζει, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας!

Βρείτε την ιδανική!

Πολλές φορές μπορεί να αναρωτιέστε ποια μάσκα προσώπου ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Αν μάλιστα λατρεύετε τις μάσκες με απλά φυσικά υλικά που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας , δεν έχετε παρά να τρέξετε στην κουζίνα σας και να ετοιμάσετε την πιο τέλεια μάσκα προσώπου ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιδερμίσδας του προσώπου σας!

Διαλέξτε, λοιπόν, μια από τις παρακάτω φυσικές συνταγές με κύριο συστατικό το μέλι!

Το μέλι, γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές του, λειτουργεί ως ένα φυσικό μέσο καθαρισμού που απολεπίζει το δέρμα, κάνοντας την επιδερμίδα σας ακόμη πιο λαμπερή. Ακόμη, χρησιμοποιείται σε πολλές μάσκες ομορφιάς, μιας και διατηρεί την υγρασία του δέρματος, ενυδατώνοντάς το και βοηθώντας στην καταπολέμηση των προβλημάτων του με φυσικό τρόπο.


1) Όσες έχετε λιπαρή επιδερμίδα :

Θα χρειαστείτε:

1 ώριμη μπανάνα,
2 κουταλιές της σούπας μέλι
10 σταγόνες χυμό λεμονιού

Αφού κόψετε σε μικρά κομματάκια τη μπανάνα πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ, ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυμός. Στη συνέχεια ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε στο τέλος με χλιαρό νερό.
Η βιταμίνη C που περιέχεται στις μπανάνες και ο όξινος χαρακτήρας του λεμονιού ρυθμίζουν τα επίπεδα λιπαρότητας στην επιδερμίδα σας.


2) Όσες έχετε ξηρή επιδερμίδα:

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας μέλι,
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Η προετοιμασία αυτής της μάσκας δε θα σας πάρει πάνω από ένα λεπτό! Απλά, δεν έχετε παρά να ανακατέψετε σε ένα μπολ δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μία κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη στο πρόσωπό σας για περίπου δέκα λεπτά. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι σε συνδυασμό με τις φυσικές ιδιότητες του μελιού να κρατά τα σωστά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα δίνει μια σούπερ ενυδατική δύναμη σε αυτή τη μάσκα.

3) Όσες έχετε επιδερμίδα με ακμή:

Θα χρειαστείτε:

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας απλώστε μια παχιά στρώση της μάσκας στο πρόσωπό σας (αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών) και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά ώσπου να απορροφηθούν τα συστατικά από το δέρμα σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα. Οι ενυδατικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού θα απαλύνουν την ακμή στο δέρμα σας, ενώ η κανέλα και μοσχοκάρυδο θα το καθαρίσουν από τα όποια μαύρα στίγματα ή σπυράκια ανοίγοντας τους πόρους του και κάνοντάς το πιο απαλό!

Μη ξεχνάτε πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε μάσκα στο πρόσωπό σας, να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας, προκειμένου να αποφύγετε ανεπιθύμητες παρενέργειες!

Διαβάστε αόμη:

Οι 6 θαυματουργές βιταμίνες για υγιή και δυνατά νύχια!

Τα 5 καλύτερα φυσικά αρώματα που θα βελτιώσουν την υγεία σας!