Τι πρέπει να κάνετε το διάστημα μεταξύ των αποτριχώσεων;

Βιβή Αγγελάκη
Τι πρέπει να κάνετε το διάστημα μεταξύ των αποτριχώσεων;

Οι «χρυσοί» κανόνες για ένα λαμπερό αποτέλεσμα!


Μεταξύ μας, εμείς οι γυναίκες είμαστε από τα πιο ανυπόμονα πλάσματα στον κόσμο ... σε κάποια θέματα όμως θα πρέπει να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση και υπομονή, για το καλό της ομορφιάς μας, δηλαδή! Και επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και οι εμφανίσεις μας θέλουμε να είναι λαμπερές δείτε ποιους «χρυσούς κανόνες» πρέπει να ακολουθήσετε μεταξύ των αποτριχώσεων για ένα ιδανικό αποτέλεσμα!

1) Κάντε υπομονή και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πιο λαμπερό!

Όσο ανυπόμονες κι αν είστε ή τελειομανείς με την εμφάνισή σας, δείξτε κατανόηση για το μικρό χνουδάκι- τριχούλα που έκανε δειλά την εμφάνισή της στο πόδι σας. Παραβλέψτε τη! Σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν, εξάλλου. Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα για την επόμενη αποτρίχωση και κρατήστε την ανυπομονησία σας για το άνοιγμα των χριστουγεννιάτικων δώρων σας.

2) Βρείτε το ιδανικό μήκος τρίχας!

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην αποτρίχωσή σας, βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες σας είναι δεν είναι ούτε πολύ μικρές, ούτε πολύ μεγάλες. Περίπου μισό εκατοστό είναι το ιδανικό μήκος για να αποτριχωθείτε, καθώς το κερί θα έχει μεγαλύτερη διείσδυση στην τρίχα και θα την απομακρύνει άμεσα από τη ρίζα της, χωρίς να την κόψει.

3) Κρύψτε όλα τα ξυραφάκια!

Το ξυραφάκι σε κάτι τέτοια διαστήματα μετατρέπεται στο μεγαλύτερο πειρασμό. Όσες από εσάς μάλιστα το έχετε συνδέσει με το πρωινό σας μπάνιο... η λύση είναι μια: κρύψτε τα ξυραφάκια σας! Στο διάστημα μεταξύ των αποτριχώσεων, το ξύρισμα είναι ο, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την ταχύτητα ανάπτυξης των τριχών σας! Και επειδή κάτι τέτοιο, προφανώς δεν το θέλετε... αποφύγετε το ξύρισμα (πόσο μάλλον το πρωινό) καθώς, όπως αισθητικοί αναφέρουν, αντιστρέφει την επίδραση της αποτρίχωσης.

4) Ενυδατωθείτε σωστά από μέσα προς τα έξω και το αντίστροφο!

Κρατήστε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο όλη την ώρα. Μη ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό για ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω, αλλά και να χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που μπορούν να προετοιμάσουν το δέρμα για τη μεγάλη μέρα της αποτρίχωσης.

5) Κάντε απολέπιση!

Μη βαριέστε! Κάντε απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα με τα κατάλληλα προϊόντα που είτε μπορείτε να τα αγοράσετε ή να τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι. Η απολέπιση εκτός ότι απομακρύνει τα νεκρά κατάρα από το δέρμα σας, ανοίγει τους πόρους του, καθαρίζοντάς τους ρύπους από την επιδερμίδα. Παράλληλα, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας, μαλακώνει την τρίχα και την κάνει πιο εύκολη στο να αφαιρεθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικές ανταύγειες; Μπορείτε να τις κάνετε και μόνες σας από το σπίτι!

Σγουρά μαλλιά: 3 τρόποι που θα τα ενυδατώσουν