Αντιαισθητικοί μαύροι πόροι στη μύτη; Εξαφανίστε τους φυσικά!

Βιβή Αγγελάκη
Αντιαισθητικοί μαύροι πόροι στη μύτη; Εξαφανίστε τους φυσικά!

4 φυσικές συνταγές θα δώσουν λύση στο πρόβλημά σας!


Πριν λίγες μέρες, γράφαμε από αυτή εδώ τη στήλη για το πώς θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό σπυράκι που θα κάνει την εμφάνιση του ξαφνικά στο πρόσωπό σας, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Τι γίνεται όμως, με τους αντιαισθητικούς μαύρους πόρους στη μύτη, που πραγματικά πολλές φορές σας έχουν δυσκολέψει τη ζωή;

Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί να σκαρφίζεστε χίλιους δύο τρόπους για να σταματήσει η μύτη σας να «γυαλίζει» από την υπερβολική έκκριση σμήγματος- κυρίως το βράδυ- και να είστε με την πούδρα ανά χείρας κάθε στιγμή, όπου και αν πάτε... δεν έχετε πάρα να απαλλαγείτε από αυτούς εντελώς φυσικά! Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως η φύση έχει προνοήσει για όλα και εμείς σας βοηθούμε για να τα ανακαλύψετε!

Δείτε λοιπόν 4 απλές συνταγές με φυσικά υλικά και πείτε αντίο στους μαύρους πόρους!

1. Ντομάτα
Οι ντομάτες έχουν φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες που ξηραίνουν και απομακρύνουν τόσο τα σπυράκια, όσο και τους μαύρους πόρους από την επιδερμίδα σας. Πάρτε μια μικρή ντομάτα, ξεφλουδιστε τη και λιώστε τη στο μπλέντερ. Εφαρμόστε την παχύρευστη πάστα ντομάτας στους μαύρους πόρους γύρω από τη μύτη σας και αφήστε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό το πρωί.

2. Χυμός λεμονιού
Το λεμόνι είναι από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα στη θεραπεία των μαύρων πόρων, καθώς δρα ως φυσικό στυπτικό, που απομακρύνει τη περισσή ποσότητα σμήγματος από την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα μπολ, προσθέστε λίγο αλάτι και ανακατέψτε το μείγμα καλά. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, εφαρμόστε το μείγμα στους πόρους γύρω από τη μύτη σας. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας πάλι με χλιαρό νερό. Αν θέλετε, βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το φυσικό χυμό λεμονιού.

3. Μέλι
Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σας, καταπολεμώντας τόσο το λιπαρό δέρμα όσο και τους μαύρους πόρους. Εφαρμόστε, λοιπόν, λίγο μέλι στην περιοχή γύρω από τη μύτη με τους μαύρους πόρους και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε το μέλι για να διευκολυνθείτε κατά την εφαρμογή του στο πρόσωπό σας.

4. Αυγά
Τα αυγά όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μπορούν να σας απαλλάξουν από τα μαύρα στίγματα. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ασπράδι ενός αυγού και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε τα δύο υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στην περιοχή με τους μαύρους πόρους και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τα ασπράδια των αυγών χάρη στα συστατικά τους, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, συσφίγγουν τους πόρους και προλαμβάνουν την εμφάνιση νέων αντιαισθητικών πόρων στην επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Λιπαρά μαλλιά τέλος: Η πιο εύκολη λύση με μαύρο τσάι!

Αυτό το χτένισμα θα «σώσει» τα φριζαρισμένα μαλλιά σας!