Φτιάξτε μόνες σας το πιο τέλειο σαμπουάν για μεταξένια μαλλιά!

Βιβή Αγγελάκη
Φτιάξτε μόνες σας το πιο τέλειο σαμπουάν για μεταξένια μαλλιά!

Με φυσικά υλικά, σας προκαλεί να το δοκιμάσετε!

Αν κουραστήκατε να δοκιμάζετε συνέχεια σαμπουάν στα μαλλιά σας που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων, χωρίς να βλέπετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν μόνο με φυσικά υλικά.

Ακολουθήστε, λοιπόν, την παρακάτω DIY συνταγή και φτιάξτε το πιο σούπερ σαμπουάν για υγιή, μεταξένια και απαλά μαλλιά! Βασικό συστατικό του, το γάλα καρύδας, που βοηθά στη θρέψη της τρίχας και την ενυδάτωση των μαλλιών σας, χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του (πρωτεΐνη, κάλιο, φυλλικό οξύ, σίδηρο και μαγγάνιο), το οποίο περιέχεται και σε πολλές μάσκες για τα μαλλιά.

Για το φυσικό σαμπουάν με γάλα καρύδας θα χρειαστείτε:

1/3 φλιτζάνι βιολογικό σαμπουάν / σαπούνι Καστίλλης ή baby shampoo
1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας / αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Η προετοιμασία του είναι πανεύκολη:

Ανακατέψτε καλά, όλα τα υλικά μαζί και το ρίξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Εφαρμόστε το σαμπουάν στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κίνησες. Απλώστε από τις ρίζες προς τις άκρες και αφήστε το για λίγα λεπτά στα μαλλιά σας. Έπειτα λουστείτε κανονικά. Το γάλα καρύδας θα διατηρήσει τα σωστά επίπεδα υγρασίας τριχωτό της κεφαλής σας και θα αναζωογονήσει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι προλαμβάνει και την τριχόπτωση!


Δοκιμάστε το!

Διαβάστε ακόμη:

Βουρτσάκι μάσκαρα: 4 διαφορετικοί τρόποι χρήσης του!

Αντιαισθητικοί μαύροι πόροι στη μύτη; Εξαφανίστε τους φυσικά!