Σπιτικό ροδόνερο για την πιο μυρωδάτη τόνωση της επιδερμίδας σας!

Βιβή Αγγελάκη
Σπιτικό ροδόνερο για την πιο μυρωδάτη τόνωση της επιδερμίδας σας!

Πανεύκολο, φυσικό και πάντα χρήσιμο!

Το ροδόνερο είναι ένα από τα καλύτερα και πιο φυσικά προϊόντα ομορφιάς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε το δέρμα σας φρέσκο και ενυδατωμένο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα από τα αρχαία χρόνια, το χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες στην καθημερινή περιποίησή τους.

Και επειδή σαββατοκύριακο είναι, και τι πιο όμορφο από το να ασχοληθείτε με την περιποίηση της επιδερμίδας σας, μη βαρεθείτε και φτιάξτε μόνες σας το πιο δροσιστικό σπρέι με ροδόνερο και βιταμίνη Ε. Έξαλλου, είμαι σίγουρη πως διαφορετικά θα το εκτιμήσετε, αν είναι από τα χεράκια σας και όχι «έτοιμο»!

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ροδοπέταλα (περίπου από 2 τριαντάφυλλα)
Έλαιο Βιταμίνης Ε
Μπουκάλι σπρέι (βαποριζατέρ)
Νερό (εμφιαλωμένο ή αποσταγμένο)

Για την προετοιμασία ακολουθείστε τα εξής απλά βήματα:

Ξεπλύνετε τα ροδοπέταλα καλά με νερό για να είναι καθαρά και τοποθετήστε σε μια μικρή κατσαρόλα. Γεμίστε τη με νερό (εμφιαλωμένο ή αποσταγμένο νερό) μέχρι να καλυφτούν τα ροδοπέταλα (έως τη μέση περίπου) και καλύψτε τη με το καπάκι. Σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήστε τα μέχρι να δείτε ότι τα πέταλα έχουν χάσει το χρώμα τους (περίπου 40 λεπτά). Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και προσθέστε μερικές σταγόνες από το έλαιο της Βιταμίνης Ε στο ροδόνερο. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το ροδόνερο στο μπουκαλάκι βαποριζατέρ. Ψεκάστε στο πρόσωπό σας, όποτε θέλετε και αισθανθείτε άτονη την επιδερμίδα σας.

Η βιταμίνη Ε βοηθά στην προστασία του δέρματος, διατηρώντας το απαλό και νεανικό. Παράλληλα, το ροδόνερο διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, συσφίγγοντας την επιδερμίδα και προλαμβάνοντας ακόμη και τη δημιουργία ρυτίδων.

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξτε μόνες σας το πιο τέλειο σαμπουάν για μεταξένια μαλλιά!

Γερά νύχια για τις γιορτές; Φτιάξτε μόνες σας το πιο «θρεπτικό» λαδάκι!