Αντιαισθητικό σπυράκι λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Σας έχουμε τη λύση!

Βιβή Αγγελάκη
Αντιαισθητικό σπυράκι λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Σας έχουμε τη λύση!

Εξαφανίστε το, με προϊόντα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας!


Λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και από την αυριανή μέρα, που τόσο καιρό περιμέναμε! Γι αυτό, μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας χαλάσει την εορταστική χαρούμενη διάθεσή σας (που κάτι τέτοιες ώρες επιβάλλεται), πόσο μάλλον το ενοχλητικό, αντιαισθητικό σπυράκι που θα εμφανιστεί τελευταία στιγμή! Δείτε λοιπόν, πώς θα καταφέρετε να το νικήσετε με προϊόντα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας και φυσικά κανείς να μην αντιληφθεί την παρουσία του στο πρόσωπό σας!


1) Mηλόξυδο!

Το μηλόξυδο έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες που καθιστούν αποτελεσματική τη θεραπεία της ακμής που προκαλούν τα βακτηρία και η σκόνη της ατμόσφαιρας, . Ιδιαίτερα, αυτός ο τύπος ξυδιού θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του επιπέδου pH της επιδερμίδας σας, καθώς και στην απορρόφηση της λιπαρότητας. Απλά δημιουργήστε ένα μείγμα ανακατεύοντας 1 κουταλιά μηλόξυδου για κάθε 2 κουταλιές νερού (κατά προτίμηση αποσταγμένου). Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree.Ξεβγάλτε μετά από λίγο και ενυδατωθείτε!

2) Λεμόνι!

Αν δεν σας αρέσει το μηλόξυδο και σας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του, τότε ο χυμός λεμονιού είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπείας κατά της ακμής. Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι θα προσφέρει την ιδανική απολέπιση στο πρόσωπό σας και θα καταπολεμήσει τα σημεία ακμής στο πρόσωπό σας! Μπορείτε είτε να εμποτίσετε ένα κομμάτι βαμβακιού σε χυμό λεμόνι και να το εφαρμόσετε πάνω στο ενοχλητικό σπυράκι σας, είτε να κόψετε μισό λεμόνι και να το περάσετε πάνω από την προβληματική περιοχή. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με άφθονο νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

3)Ντομάτα!

Ναι εκτός από τη χριστουγεννιάτικη σαλάτα μας, η ντομάτα είναι από τα πιο φυσικά αντισηπτικά που απορροφά τους δερματικούς ερεθισμούς που προκαλούνται από την ακμή! Χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και στις βιταμίνες που περιέχει (πιο γνωστές οι C και Κ ) χρησιμοποιείται αρκετά συχνά σε μάσκες για το πρόσωπό μας. Μπορείτε να κόψετε τη ντομάτα σε μικρές φέτες- αφού πρώτα την πλύνετε καλά- και να τις εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας (στην περιοχή με τα σπυράκια). Εναλλακτικά, λιώστε μια ντομάτα στο μπλέντερ και χρησιμοποιήστε τον πολτό ντομάτας στο πρόσωπό σας-όχι μόνο τοπικά στο σπυράκι αλλά και στη γύρω περιοχή- και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό!

Διαβάστε ακόμη:

Μαλλιά που φριζάρουν μια μέρα πριν το ρεβεγιόν; Σας έχουμε τα tips!

Xmas nails: 5 τέλεια σχέδια που μπορείτε να κάνετε και μόνες σας!