Εντυπωσιάστε με το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο σινιόν που θα κάνετε μόνες σας!

Βιβή Αγγελάκη
Εντυπωσιάστε με το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο σινιόν που θα κάνετε μόνες σας!

Για όλες όσες δεν προλάβατε το κομμωτήριο... μέσα σε 6 λεπτά, μπορείτε να κάνετε μόνες σας, το πιο όμορφο χτένισμα!


Αναμφισβήτητα, τα Χριστούγεννα είναι ίσως μια από τις πιο χαρούμενες και λαμπερές γιορτές του χρόνου! Βέβαια, οι προετοιμασίες του γιορτινού τραπεζιού, τα ψώνια της τελευταίας στιγμής αλλά και οι υποχρεώσεις που πρέπει να «κλείσουν» πριν τη χριστουγεννιάτικη άδειά σας ... κάνουν πολλές από εσάς να αφήνετε τον εαυτό σας απεριποίητο και φυσικά να μη βρίσκετε ραντεβού- δεδομένης της τελευταίας ώρας- σε κανένα κομμωτήριο!

Τι θα λέγατε, λοιπόν, να δοκιμάζατε αυτό το καταπληκτικό πλεκτό σινιόν -που προσωπικά λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα και ταιριάζει πάρα πολύ με το όλο χριστουγεννιάτικο κλίμα- για τη σημερινή ή αυριανή βραδιά, και θα σας χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα;

Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο, πιστέψτε με, επειδή το δοκίμασα και το χρονομέτρησα, δεν θα σας πάρει πάνω από 6 λεπτά!

Δείτε πόσο εύκολο, ακολουθώντας τα βήματα και τις εικόνες.

Για το σινιόν, λοιπόν, θα χρειαστείτε τη βούρτσα μαλλιών σας, 3 μικρά λαστιχάκια για τα μαλλιά, κατά προτίμηση σε καφέ ή διαφανές χρώμα και αρκετά τσιμπιδάκια ή φουρκέτες .

1. Αρχικά, χτενίστε τα μαλλιά σας και αφού βεβαιωθείτε πως δεν είναι μπερδεμένα ή με κόμπους, χωρίστε τα σε τρία ίση μέρη, περίπου (όπως στις φωτογραφίες). Πάρτε τρείς τούφες, κοντά στην γραμμή των μαλλιών σας και ξεκινήστε να κάνετε την ανάποδη γαλλική πλεξούδα (Dutch braid). Περάστε το αριστερό τμήμα του μαλλιού σας κάτω από το μεσαίο και στη συνέχεια, το δεξί τμήμα και πάλι κάτω από το μεσαίο σκέλος. Συνεχίζετε να παίρνετε τις αμέσως επόμενες τούφες διαδοχικά, από τα πλαϊνά μαλλιά σας, περνώντας και πάλι πρώτη την αριστερή τούφα κάτω από τη μεσαία, που την κρατάτε σταθερή, μέχρι το τέλος. Στο τέλος, στερεώστε με ένα διάφανο λαστιχάκι.

2. Για να δημιουργήσετε μεγαλύτερο φυσικό όγκο, ανοίξτε τη με τα δάκτυλά σας και φροντίστε ώστε να μην είναι ιδιαίτερα σφικτή.

how-create-braided-chignon 121149

3. Επαναλάβετε την ανάποδη γαλλική πλεξούδα από την αντίθετη πλευρά.

4. Σειρά έχει η κοτσίδα στο κεντρικό τμήμα.

how-create-braided-chignon 121148

5. Σε αυτό το σημείο στρέψτε τη μεσαία πλεξούδα σας( αυτή δηλαδή που ακουμπά στον αυχένα σας ) γύρω από τη βάση της, ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός κότσος και στερεώστε το με φουρκέτες και τσιμπιδάκια.

6. Για να ολοκληρώσετε το υπέροχο σινιόν σας, γυρίστε και τις δύο πλευρικές πλεξούδες γύρω από τον κεντρικό κότσο και σταθεροποιήστε με φουρκέτες και τσιμπιδάκια.

how-create-braided-chignon 121147

Για πιο εντυπωσιακό και σταθερό αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο τέλος τη λακ!

Διαβάστε ακόμη:

Αντιαισθητικό σπυράκι λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Σας έχουμε τη λύση!

Μαλλιά που φριζάρουν μια μέρα πριν το ρεβεγιόν; Σας έχουμε τα tips!

Xmas nails: 5 τέλεια σχέδια που μπορείτε να κάνετε και μόνες σας!